MÁP Plusz - az új magyar állampapír

Az új állampapír fix, sávos kamatozású, tehát ahogy telik az idő, úgy növekszik a kamat mértéke. Az első félévben 3,5% a kamat mértéke, míg az utolsó évre már 6%-os kamatot fizet az állam. 

A MÁP plusz kamat mértéke

  • az első félévben évi 3,5% (tényleges 1,75%)
  • a második félévben évi 4,0% (tényleges 2%)
  • 2. évben évi 4,5%
  • 3. évben évi 5,0%
  • 4. évben évi 5,5%
  • 5. évben évi 6,0%

MÁP PLUSZ visszavásárlás

A kamatfizetést követő 5 munkanapos időintervallumban nettó 100%-os árfolyamon (díjmentesen) visszaválthatóak az állampapírok. Az ezen kívüli időszakban történő visszaváltások az üzletszabályzatban leírtak szerint történnek. 

ÍGY vásárolhat Magyar állampapír plusz-t

A MÁP Plusz kényelmesen jegyezhető a KBC Securities WebBroker felületén.

A felületen válassza a Kereskedés/ MÁP+, 1MÁP (KKJ) menüpontot, majd válassza ki a terméket.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jegyzésre vonatkozó megbízás teljesítése során a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe nem mint forgalmazó jár el, a Magyar Állampapír Plusz bizományosként eljárva, saját nevében jegyzi le ügyfelei javára a K&H Bank Zrt.-nél mint elsődleges forgalmazónál.

Gyakran ismételt kérdések

Ki jegyezhet MÁP Plusz-t?

A Magyar Állampapír Pluszt belföldi és külföldi magánszemélyek (devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek) vásárolhatják meg.
Kereskedés másodlagos piacon: Az elsődleges piacon jegyzésre jogosult személyek vásárolhatják meg és ruházhatják át.

Mettől meddig lehet jegyzési megbízást beadni MÁP Plusz-ra?

Jegyzésre vonatkozó megbízást az adott heti nyilvános ajánlattételre hétfő reggel 8 órától péntek délután 4 óráig tud bármikor beadni a WebBroker rendszerben.

Megvettem az értékpapírt, de nincs a számlámon. Miért?

A jegyzés sajátossága miatt, az értékpapírok jóváírása a számláján a jegyzés lezárását követő harmadik munkanapig történik meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy legkésőbb a jegyzési időszak utáni hét szerdáján jelennek meg a MÁP Plusz értékpapírok a számláján.

Lehetőség van a jegyzési időszak alatt visszavonni a már beadott megbízásomat?

Nem, erre nincs lehetőség.

Tarthatok TBSZ számlán MÁP+ állampapírt?

Igen, erre van lehetőség, viszont figyeljen arra, hogy függetlenül attól, hogy a MÁP+ kamatadó-mentesen tartható a számláján,  abban az esetben, hogyha TBSZ számláját 5 éven belül feltöri, úgy az MÁP+ hozamai után is kamatadó fizetési kötelezettsége keletkezik. Ha 5 évnél rövidebb távra kívánja pénzét MÁP+ állampapírba fektetni, azt javasoljuk, hogy ez a NORMÁL számláján tegye.

NYILVÁNOS AJÁNLATTÉTELEK

Bővebb tájékoztatás, és a hatályos MÁP Plusz ismertető az ÁKK Zrt. oldalán található, kérjük tanulmányozzák át alaposan.