KBC Equitas
2019. november 27. 8:37

Gyorshírek szerda reggel

  

Kereskedelmi tárgyalások: Donald Trump szerint már nagyon közel a megállapodás Pekinggel, a napokban a folyamatosak a telefonos egyeztetések a két ország között, a hírek pedig tovább táplálhatják az optimista hangulatot a piacokon is. Az európai határidős indexek alapján pedig enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés.

Egyesült Államok: Lakáspiaci adatok érkeztek tegnap az Egyesült Államokból, amelyekből kiderült, hogy az elmúlt 3 hónap különösen jól sikerült az új lakások eladása szempontjából. Szeptemberben és októberben 12 éve nem látott szintre, 730 ezer fölé emelkedett az eladott új lakások száma. A kedvező lakáspiaci adat mellett viszont enyhén gyengült a fogyasztói bizalmi index, az elemzők nagyobb emelkedésre számítottak az előző 125,9 pontos értékről, azonban a tényadat 125,5 lett novemberben.

Indexek: Kis lépésekkel emelkedtek tegnap az amerikai tőzsdék, az S&P 500 újabb csúcson zárt 0,2 százalékos emelkedéssel. Szintén hasonló mértékben emelkedett a Dow Jones és a Nasdaq is. Európában inkább a stagnálás volt a jellemző a tegnapi napon, a DAX néhány pontos mínuszban zárt, míg a CAC és az FTSE 100 minimális pluszban.

BUX: A magyar tőzsde gyengébben teljesített tegnap, a BUX index 1,2 százalékos mínuszban zárt. Ugyan az OTP közel maradt a csúcsokhoz és 14300 forinton zárt, a Mol részvénye 2,6 százalékkal csökkent, illetve a Richter is 2 százalékos mínuszban zárt. A Magyar Telekom pedig továbbra is a 440 forint körüli szinteken oldalaz, tegnap nem változott a záróra a hétfőihez képest, így 442 forinton áll a részvényárfolyam.

Richter: Bevezette Japánban a Richter licenc partnere a bioszimiláris teriparatide készítményt. A gyógyszert a Mochida Pharmaceutical és a Richter közösen fejlesztette ki, és a csontritkulás kezelésére szolgál. A gyógyszer szeptemberben kapott forgalomba helyezési engedélyt, és most kerül majd bevezetésre. A hír enyhén pozitívnak tekinthető, Európában pedig már augusztusban bevezetésre került a gyógyszer.

Duna House: Közzétette harmadik negyedéves jelentését a Duna House, a csoport 324 millió forintos üzemi eredményt ért el, amelyhez a lengyelországi tevékenység 62 millió forinttal járult hozzá, ezzel pedig az év első kilenc hónapjának eredménye is már pozitív lett. A menedzsment viszont a korábbi eredmény előrejelzés sávjának alsó harmadába várja az éves core adózott eredményt.

Makroadatok: Itthon a munkanélküliségi ráta októberi értékét teszi közzé a KSH, míg az Egyesült Államokban a munkanélküliségi kérelmek mellett a második olvasatú GDP adatok alakulására figyelhetünk.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.