KBC Equitas
2019. július 10. 8:27

Gyorshírek szerda reggel

 

A tegnapi kereskedés nem volt túl erős a piacokon, a főbb indexek szinte kivétel nélkül mínuszokat, vagy legfeljebb stagnálást mutattak. A DAX ezzel lefordult a 12500 pontról, az S&P 500 pedig továbbra sem tudja átvinni a 3000-es szintet. A befektetők egyelőre kivárnak a Fed közelgő kamatdöntése előtt, miközben a héten érkező rossz vállalati hírek (pl. BASF, Deutsche Bank) nem segítenek a hangulaton.

Ma lesz Jerome Powell meghallgatása a képviselőházban, ahol a monetáris lazítással kapcsolatban is fontos utalások hangozhatnak el. Mivel a piac nagyon várja a júliusi vágást, ezért fontos, hogy a múlt heti erős munkaerőpiaci adatok függvényében kapnak e más impulzust a befektetők. A határidős indexek mindenesetre nagyon kis pluszokat mutatnak ma reggel, de kvázi stagnálásként, kivárásként is értelmezhető a mostani helyzet.

A magyar piac ebben a környezetben kifejezetten gyengén szerepelt, a BUX 1 százalékos mínuszban zárta a tegnapi napot. Főleg a Mol volt gyenge, 3000 forint alá csúszott 2,7 százalékos mínuszával a papír, de valamennyi BUX komponens csökkenést ért el.

Kivételt jelent a 4iG és a Magyar Telekom, ahol tegnap kijött a hír, miszerint előzetes megállapodást született a T-Systems eladásáról. A helyzet összességében mindkét félnek előnyös lehet, részletesen pedig ebben az elemzésben írtunk a sztoriról.

3,4 százalékos lett a júniusi infláció Magyarországon, ami a vártnál minimálisan gyengébb lett, csökkent tehát az inflációs nyomás a májusi 3,9 százalék után. A forint ezzel együtt nem kapott erőre, a reggeli 325 alatti szintekről enyhén ugyan, de 325 fölé gyengült az euróval szemben, ma reggel pedig már 326 közelében jár az EURHUF.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.