KBC Equitas
2019. szeptember 20. 8:36

Gyorshírek péntek reggel

   

Indexek: Mérsékelt optimizmus jellemezte Európában a fejlett részvénypiacokat a Fed kamatdöntést követő napon, a fontosabb indexek fél százalékot meghaladó erősödést realizáltak. Az amerikai indexek viszont nem találták az irányt, jelentős elmozdulás nem volt tapasztalható. Nagy változásra a ma reggeli európai nyitáskor sincs kilátás.

Brexit: Jean-Claude Juncker optimistán nyilatkozott a Brexittel kapcsolatban, szerinte létrejöhet egy megegyezés az október végi határidőig. Fő vitás pontot az északír határ, és az emiatti „backstop”, vagyis az Egyesült Királyság esetleges európai vámunióban ragadása képezi, de úgy néz ki, lehet megoldást találni a fizikai határ felállítása nélkül is a vámellenőrzésre. A nyilatkozat hatására az angol font 3 hónapos csúcsára erősödött a dollárral szemben.

OECD: Csökkentette előrejelzését a globális gazdasági növekedésre az OECD a kereskedelmi háború negatív hatásai miatt, de a növekvő globális kockázatokra is figyelmeztettek. Szerintük az idei növekedés az elmúlt évtized legalacsonyabb emelkedése lehet. 2019-re 2,9 százalék a prognózis, ez jelentős lassulás lenne a tavalyi 3,6 százalékos növekedés után. A szervezet 2020-ra is csak enyhén optimistább, 3 százalékos növekedést várnak jövőre.

Magyar piac: Alulteljesítette az európai tőzsdéket a BUX, mely alig mozdult el szerdai záróértékéről. A blue chipek közül az Opus tudott leginkább emelkedni 0,9 százalékkal, a Richter viszont hasonló mértékben esett vissza. Az ELMŰ reggel jelentette be, hogy az E.ON SE közvetett többségi befolyást szerzett a társaságban, így 15 napon belül nyilvános vételi ajánlatot kell tennie a többi tulajdonos számára.

Céláremelés a Richterre: A Jefferies korábbi eladási ajánlása után célárat emelt a Richterre 5760 forintos fair érték mellett, ezzel egyidejűleg pedig vételi ajánlást fogalmazott meg a részvényre.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.