KBC Equitas
2019. május 17. 8:32

Gyorshírek péntek reggel

  

Vegyesen teljesítettek a főbb magyar papírok tegnap, összességében a BUX index a szerdai záróértéke körül stagnált. A Mol és az OTP 0,7, illetve 0,2 százalékot emelkedett, a Richter viszont folytatta az esést 5000 forint felé, és a napot 1,1 százalékos mínuszban 5065 forinton zárta. A Magyar Telekom részvénye is gyengélkedett 0,8 százalékkal került lejjebb csütörtökön. A kispapírok közül jól szerepelt a Rába, a részvényt a gyorsjelentést követően vették a befektetők, végül 1,7 százalékos pluszban zárt. Mai napon lehet utoljára Rába részvényeket venni az idei 17,96 forintos osztalékért. Az osztalékszelvény vágásban a következő az OTP lesz, amelynek részvényeit még május 23-ig lehet venni az osztalékért.

Ma reggel tette közzé a 4iG is az első negyedéves gyorsjelentését, amelyben 4,9 milliárd forintos árbevételt ért el a társaság 483 milliós EBITDA és 280 millió forintos adózott eredményt elérve. Az eredmény 15 forintos EPS-nek felel meg, és az idei első negyedév már nyereséges a tavalyi veszteséges évkezdet után.

A múlt heti esésből sikerült javítani a főbb nyugat-európai indexeknek, a DAX újra áttörve a 12000 pontos szintet, a csütörtöki kereskedést 12310 pontnál 1,7 százalékos pluszban zárta. A várhatóan elhalasztott autóipari vámok segíthettek az emelkedésnek, azonban a gazdasági adatok továbbra is elbizonytalaníthatják a befektetőket főként az autóiparban, mivel áprilisban újra estek az európai autóeladások, amelynek trendje 8 hónapja csökkenést mutat. Az európai határidős indexek a nyitás előtt enyhe csökkenést mutatnak.

A német vállalatok közül ma esik le az 1,44 eurós osztalékszelvény a Vonovia részvényéről, ezzel a tegnapi 48,84 eurós záróár után 47,5 euró körül nyithat ma a részvény. Kereskedési ötletünk azonban még így is szép pluszt mutat, emiatt a meghatározott stop- loss szintünk is biztonságban van.

Jó volt a hangulat a tengerentúlon is, a főbb indexek egyaránt erősödni tudtak az emelkedésben szerepet játszott a Cisco és a Walmart kedvező gyorsjelentése is, mindkét vállalat részvénye jelentős pluszban zárta a napot. A Dow Jones, S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,9 százalék körüli pluszban zárta a napot, ezzel az elmúlt hét esésének egy részét sikerült ledolgozniuk az indexeknek.  A vállalati gyorsjelentések mellett a vártnál jobb amerikai lakásépítési adat is segítette a tőzsdéket.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.