KBC Equitas
2019. július 4. 8:32

Gyorshírek csütörtök reggel

  

Tovább meneteltek felfelé a piacok, az Egyesült Államokban a Dow Jones is új történelmi csúcsra emelkedett, 0,7 százalékos emelkedéssel, alig néhány ponttal a 27000-es szint alatt zárt. Közel jár a 3000 pontos szinthez az S&P 500 is, amely 0,7 százalékos erősödéssel 2995 pontnál fejezte be a kereskedést. Hasonlóan jól teljesített a Nasdaq is, szintén 0,7 százalékos emelkedéssel.

A befektetők a hamarosan közelgő Fed kamatdöntő ülés előtt egyre inkább arra számítanak, hogy a jegybank kamatot csökkenthet, amelyre a szerdai ADP munkaerőpiaci adat is ráerősített. Júniusban a vártnál kevesebb, 102 ezer munkahely jött létre a magánszektorban, amelyhez képest előzetesen 135 ezer új munkahelyre számítottak az elemzők.  A munkaerőpiac tehát továbbra is feszes, a munkanélküliség rekord alacsonyan van az Egyesült Államokban, míg a béremelkedés üteme mérsékelt, ezek miatt is tovább lassuló gazdasági növekedéstől tartanak az elemzők, és a gyengébb makroadatok miatt lazításra számítanak a Fedtől.

Európában szintén jó hangulat volt a tőzsdéken a vezető részvényindexek közül a DAX 0,7 és a CAC 0,7 százalékkal erősödött, a londoni FTSE 100 pedig 0,6 százalékkal. Az eurózónás szolgáltatószektori beszerzési menedzser index a várt 53,4 pontnál kicsit jobb, 53,6 pont lett, amely szintén hozzájárulhatott az optimista hangulathoz. Mai nap is folytatódhat az emelkedés Európában, a reggeli határidős index árfolyamok enyhe pluszokat mutatnak.

Mai nap keresekdési szünnap lesz az Egyesült Államokban, a függetlenség napja miatt.

Enyhe, 0,4 százalékos pluszban zárt a BUX index szerdán, a blue chipek közül az OTP továbbra is jó formában van, 11990 forintig emelkedett az árfolyam. Az OTP-re tegnap egy újabb vételi ajánlás érkezett az mBanka elemzőjétől, aki 13046 forintra becsüli a részvény fair értékét. A Richter szintén erősödni tudott és 5300 forintnál, 1,1 százalékos pluszban fejezte be a napot. Tegnap is a Mol volt a leggyengébb a vezető részvények közül, 1,1 százalékkal csökkent az árfolyama. A Magyar Telekom pedig alig mozgott tegnap 1 forintos csökkenéssel 425 forinton zárt.

Lefordult az olajár a havi csúcsponton jelent szintekről, a WTI jelenleg 56,8 dollár a Brent 63,2 dollár, a csökkenés annak köszönhető, hogy az amerikai készletek a vártnál kisebb mértékben csökkentek. A szerdán az EIA által közzétett adat szerint, 1,1 millió hordóval csökkentek a készletek, míg előzetesen 3 millió hordós csökkenésre számítottak. Az elemzők szerint így továbbra is inkább túlkínálat jellemezheti a az olajpiacot.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.