KBC Equitas
2017. április 21. 8:30

7 fontos hír ma reggel

   

Tegnap ismét pozitív tartományban zártak az európai piacok, azonban a csütörtök esti francia terrortámadás miatt elbizonytalanodhatnak a befektetők, 2 nappal a választás első köre előtt, noha a határidős részvényindexek egyelőre pozitív nyitást mutatnak. Makroadatok tekintetében ma a német, valamint eurózónára vonatkozó feldolgozóipari és szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexekre érdemes figyelni.

A tengerentúli piacok is pluszt mutattak a tegnapi kereskedési napon. Az USA pénzügyminisztere szerint hamarosan kiderülhetnek az adóreformterv részletei, bár a korábban kitűzött határidőket nem tudták tartani.  A NASDAQ történelmi csúcson, 5443 ponton zárt.

A magyar tőzsde is szépen szerepelt. A BUX 0,8 százalékos pluszban zárt, amit az OTP 1,5 százalékos, illetve a Mol 1,2 százalékos emelkedése segített. A Richter kisebb mínuszban zárt, míg a Magyar Telekom nem mutatott jelentősebb mozgást.

Saját részvényeket vásárolna a Duna House, a legutóbbi közgyűlési határozatok alapján legfeljebb 153 ezer darab részvényt szerezhet meg a társaság. A vételár legfeljebb 6 000, de legalább 3 300 forintot jelent. A teljes részvényszámnak egyébként ez a 4,4 százalékát tenné ki, és 18 hónapig tart a program.

Kedvező számokat tett közzé a Visa negyedéves gyorsjelentésében. A tisztított egy részvényre jutó eredmény soron 86 centet ért el, megelőzve ezzel a várt 79 centes elemzői várakozást. Bevétel tekintetében is felülmúlta a várakozásokat, ugyanis 4,5 milliárd dollárt értek el, a várt 4,3 milliárd dollár helyett.  A vállalat vezetése megemelte a 2017-re vonatkozó bevételi várakozásokat, valamint 5 milliárd dolláros részvény visszavásárlást jelentett be. A vállalat részvényei 2,4 százalékot emelkedtek a zárás utáni kereskedésben.

Több mint 156 millió dolláros bírságot kapott a Deutsche Bank. A bírságot két, egymástól független ügy miatt ítélte meg a Fed. Compliance-ben több hiányosságot is talált az amerikai jegybank, azonban a bíráság nagyobb részét a szabálytalan devizapiaci kereskedés miatt kapta a nagybank.

53 ezer autót hív vissza a Tesla fékproblémák miatt, ami a tavalyi gyártott mennyiség 63 százalékát jelenti. Ebből 31 ezer autó az USA-ban található, és a tavaly október és idén február között gyártott autókat érintheti. Az olasz Brembo közben elismerte, hogy a problémás fékeket ők gyártották. A Tesla a bejelentések után végül 1 százalékos mínuszban zárt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.