KBC Equitas
2017. május 19. 8:32

6 fontos hír ma reggelre

   

Újabb hektikus napon vannak túl az amerikai tőzsdék, de a szerdai komoly mínuszok után itt most jobban sikerült a zárás. A kezdeti mínuszok ellenére az S&P 500 és a Dow Jones index kisebb pluszban zárt, a Nasdaq pedig majdnem 1 százalékot tudott erősödni. Az amerikai tőzsdéket most a Trump körüli botrány mozgatja, tegnap e téren nem láttak napvilágot fontos tények.

Európában nem láthattunk az amerikaihoz hasonló felpattanást, és zárásra nagyjából fél százalék körül szóródtak a mínuszok. Ma reggel viszont úgy tűnik, hogy a tengerentúlon látott jobb hangulat Európába is begyűrűzik, és kisebb pluszok jöhetnek nyitáskor.

Ismét rendkívül erős volt a BUX index, még a gyenge európai hangulat sem tudta lehúzni a magyar papírokat. A BUX 1,1 százalékot tudott erősödni, ami főként a Mol 2,1, illetve a Richter 1,9 százalékos pluszának volt köszönhető. Gyengülést a nagypapírok közül egyedül a Magyar Telekom mutatott, itt viszont 1,5 százalékos volt a gyengülés. A Telekom közben bejelentette, hogy szerdán is 290 ezer saját részvényt vettek a korábban bejelentett program keretében. A Rába kifejezetten jól teljesített tegnapi gyorsjelentése után, 4 százalék felett tudott erősödni.

Vétel helyett már csak tartásra ajánlja a Mol papírjait az HSBC elemzője. A célszintjük továbbra is 23 000 forint, ez nem változott, ugyanakkor az elmúlt hetek menetelése után elérte ezt az árfolyam, és a jelek szerint egyelőre nem látnak benne további potenciált.

A gyenge gyorsjelentése ellenére is kis pluszban zárt tegnap az Alibaba, napon belül így szép fordulatot mutatott be az emelkedő trendvonalról a papír. Tegnapi elemzésünkben kiemeltük, hogy ha csak egy kis korrekcióra kerülne sor, úgy a történelmi csúcsok megint elérhetőek lehetnek, a heti grafikon alapján pedig akár ennél is nagyobb menetelés sincs kizárva.

1 milliárd eurós beruházással bővíti kínai, senjangi gyárát a BMW. Ezzel 450 ezer darab autóra fog nőni a gyár éves kapacitása az eddigi 300 ezerről. A gyárban a BMW öt különböző modelljét gyártják, köztük a Kínában legnépszerűbb típusát, az 5-ös szériát is. A fejlesztéssel elindulhat a X3 gyártása is, így 6 modellre fog bővülni a gyártó palettája.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.