Nem teljesített jól a múlt héten a részvénypiac, többhetes menetelés után már lemaradónak számított az európai indexekhez képest a BUX. Leginkább a Mol esetében volt jelentős a korrekció. Ma viszont enyhe pluszba került a BUX, amely leginkább a Richter erős indításának köszönhető. Pénteken pedig már közzéteszi a harmadik negyedéves eredményeit az OTP és a Mol is, amely nagyban befolyásolhatja a hangulatot.

OTP

Enyhe csökkenéssel indítja a hetet az OTP, a figyelem viszont leginkább a közelgő gyorsjelentésre irányulhat, amely előtt elképzelhető a kivárás is a részvénynél. A történelmi csúcsról nem esett vissza jelentősen az árfolyam, egyelőre a 18500 és a 19000 forintos szint között tartózkodik, így ez a két szint jelenti a fontosabb támaszt és ellenállást. Lejjebb a 17500 szint jelentene támaszt, ha pedig a gyorsjelentés után lendületet tud venni az árfolyam, akkor a korábbi csúcs szintje lehet még további ellenállás.

Péntek hajnalban érkezik az OTP harmadik negyedéves gyorsjelentése. A bankcsoporttól erős eredményeket várunk, mivel várakozásaink szerint alacsony szinten lehet a céltartalékolás, miközben a hitelezési trendek erősek maradtak a harmadik negyedévben, és a kamatmarzsok csökkenése is megállhatott. Mindez nemcsak itthon, hanem a régió több országában is. Ezzel együtt növekedhetett a kamatbevétel is. Bővebben az OTP harmadik negyedéves jelentéséről az alábbi elemzésünkben írtunk.

Ma reggel az Erste is közzétette a negyedéves jelentését, amely szintén jól sikerült, a bank rendkívüli osztalékot is fog fizetni, valamint céltartalék felszabadításra is sor került, amely tovább javította az eredményt.

Az OTP napi grafikonja (2021. 11. 02. 10:30)

Mol

Péntek hajnalra teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Mol. Rendkívül erős számok lehetnek kilátásban, az olajárak kedvezően alakultak, és a marzsok is erősek maradhattak, miközben az üzemanyag-kereslet nagyot emelkedett. A Mol által gyűjtött elemzői konszenzus szerint 288 milliárd forintos CCS EBITDA várható, saját várakozásaink pedig itt olvashatóak. A Mol jó úton járhat az éves célkitűzések teljesítéséhez, és akár az előrejelzés megemelése is elképzelhető lehet pénteken.

Múlt hétfőn a horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Hernádi Zsolt elleni ítéletet, így börtönbüntetés várna a Mol vezérigazgatójára. Ez érdemi hatást azonban továbbra sem gyakorol a jelenlegi szituációra, kiadatás nem valószínű, és Hernádi zavartalanul folytathatja a jelenlegi munkáját. A részvény árfolyamában sem látszódott a hírt követően érdemi reakció. Az INA eladásáról szóló tárgyalásokon kérdéses, hogy ez gyakorol-e valamilyen hatást, egyelőre még nincs további hír, hogy az egyeztetések milyen irányba haladnak.

A részvény egyébként alulteljesített a múlt héten, az olajrali megtorpanása és a közép-európai járványhelyzet romlása is kedvezőtlen volt. Így korrekció történt az árfolyamban az előző hetek menetelése után. A 2800 forintos ellenállást csak megközelíteni sikerült, utána lefordulás történt, következő támaszként pedig a 200 hetes mozgóátlag és az emelkedő trendvonal jöhet szóba. Egyelőre a technikai indikátorok nem néznek ki jól, de sok múlhat a péntekre érkező gyorsjelentésen, illetve érdemes figyelni a várhatóan ma közzétételre kerülő októberi finomítói és vegyipari árréseket is.

A Mol heti grafikonja (2021. 11. 02. 10:45)

Richter

Kedvező hírek érkeztek múlt hét végén a Vraylar gyógyszerkészítménnyel kapcsolatban. A major depresszió tekintetében a fázis 3 klinikai vizsgálat eredménye kedvező lett, így az AbbVie kiegészítő engedélykérelmet nyújthat be a termék kapcsán. A hírnek köszönhetően 1,9 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést a Richter, továbbá a mai napon is szépen teljesít, jelenleg 2,5 százalék feletti emelkedésnél jár az árfolyam.

A múlt heti hírnek köszönhetően fontos szinteket tört át az árfolyam, így ismét elérte a lélektani 9000 forintos szintet a papír. Utoljára augusztus közepén sikerült áttörni egy rövid időszak erejéig ezt az ellenállást az árfolyamnak, így ha tovább folytatódna az emelkedés, akár új csúcsokra is kifuthatna a részvény. Fontosabb akadályt 9200-9300 forint környékén találunk. A védelmi vonalak nem változtak, 8500 forint körül többször visszapattant az árfolyam az elmúlt időszakban, emellett 8300 forint környéki szint nyújthatna segítséget még az árfolyamnak.

A Richter napi grafikonja (2021. 11. 02. 10:15)

Magyar Telekom

Nem sok változás történt a Magyar Telekom árfolyamán a múlt heti állapothoz képest. A stagnálásnak köszönhetően a fontosabb szintek továbbra is fennállnak, az emelkedő trendvonalat érintette is az árfolyam a hét során, azonban letörésre továbbra sem került sor. Amennyiben folytatódik a mozgás az emelkedő trend mentén, az első komolyabb ellenállást a lokális csúccsal megegyező 440 forint körüli szint jelenthet. Ezt követően a 455 forint környéki szint jelenthet ellenállást, ezeken a szinteken utoljára a járvány kitörését megelőző időkben járt az árfolyam. Támaszt elsősorban a 200, illetve az 50 hetes mozgóátlag jelenthet, illetve a 400 forintos szint. Az indikátorok egyelőre semleges tartományokban mozognak, azonban az 50 hetes mozgóátlag egyre közelebb kerül a 200 hetes mozgóátlaghoz, így egy esetleges keresztezés pozitív jelzést adhatna.

A Magyar Telekom heti grafikonja (2021. 11. 02. 10:15)

Opus

Visszaesett az Opus árfolyama a 235 forintos szint alá, amely korábban fontos támasz volt, viszont ez alatt további esés várható a 230 forintos szintig. Tartós emelkedés továbbra sem tud kialakulni az árfolyamban, a mozgóátlagok környékéről rendre lefordult a részvény. Felfelé az 50 és a 200 napos mozgóátlagok áttörése jelenthetne pozitív jelzést.

Az Opus napi grafikonja (2021. 11. 02. 10:30)

Elemzés lezárása: 2021-11-02 11:24
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Autodesk: Már a 200 napos mozgóátlag felett jár

Grébel Szabolcs | 2022-08-15 15:23
Sokat javult a részvény technikai képe

Magyar blue chipek: Kifogyóban a lendület

KBC Equitas | 2022-08-15 11:47
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus

9 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-08-15 08:43
Aramco, magyar gazdaság, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.