Az emelkedő trendvonal mentén folytatná az emelkedést a Delta Airlines árfolyama, továbbá az aranykereszt is megjelent a napi grafikonon. A turistaszezon beindulása pozitív hatásokkal járhat a részvény árfolyamára nézve is, így újból célba vehetné a lokális csúcsokat a papír. Idén felülteljesítő a piacon a Delta Airlines, a koronavírus terjedésének fokozatos enyhülése fellendülést hozhat a légitársaságoknak.

Már a nyári szezon kezdetének küszöbén állunk, így az emberek is tűkön ülnek, hogy végre nyaralni indulhassanak. Az idei turistaszezon nyertesei lehetnek a különböző légitársaságok, amelyek már korábban jelezték, hogy az infláció okozta költségemelkedést áthárítják az utasok felé, így akár már a jelenlegi negyedévben több amerikai légitársaság is nyereséget érhet el.

Nem nyújt idén eddig rossz teljesítményt a Delta a piacon, így összességében 5 százalék körüli pluszban áll év eleje óta, amellyel alaposan felülteljesítő a jelenlegi piaci környezetben a papír. Az S&P 500 légitársaságokat tömörítő alindexe is 2,5 százalék körüli plusznál jár idén, így látható, hogy a befektetők is pozitív irányú elmozdulásokat várnak a szektortól.

A technikai kép is izgalmassá vált újból, látható, hogy egy széles sávban mozgott az elmúlt időszakban a papír, továbbá megjelent az aranykereszt is a grafikonon, amely újabb lendületet adhatna a részvénynek. Az indikátorok is inkább felfelé való elmozdulást mutatnak, az MACD tegnap beadta vételi jelzését, míg az RSI is emelkedésnek indult.

Van hova emelkednie a részvénynek, a koronavírus okozta visszaesésből nem sikerült teljesen kilábalnia a légitársaságoknak, így az idei évtől várja a vezetőség az igazi fellendülést. Az első ellenállás, amelyen át kellene jutnia az árfolyamnak a 42 dolláros szint körül helyezkedik el. Ez a szint a múltban többször is megakadályozta az emelkedő mozgást, így az ezen való átjutás sokat lendíthetne az árfolyamon. Távolabb a 46 dolláros, illetve majd a 48,5 dolláros szint képezhet akadályt a részvény előtt.

Tegnap sikerült túljutnia mind az 50, mind a 200 napos mozgóátlagon a Deltának, így ezek az átlagok akár védelmet is nyújthatnak a közeljövőben az árfolyamnak. A 37,5 dolláros szint, továbbá a lejjebb található 34 dolláros szint jelenthet menedéket. A rövid távon kirajzolódott emelkedő trendvonal mentén folytathatná a mozgást a részvény, így ez a vonal mutathatná az irányt, illetve támaszként is szolgálhat az árfolyam számára.

A Delta Airlines napi grafikonja (2022. 05. 27. nyitás előtt)

Egyelőre még igencsak messze jár az árfolyam a koronavírus kitörését megelőző szintektől, így a hosszabb távú grafikonon is jól látható az oldalazó mozgás. A héten sikerült ismét áttörnie az 50 hetes mozgóátlagon a részvénynek, így célba vehetné a 200 hetes mozgóátlagot, majd a 45 dollár feletti szinteket is. Távolabb az 50 dolláros szint jelenthet még ellenállást.

Védelmi szinteket a 35-36 dolláros zónában épített ki magának az árfolyam, illetve lejjebb a 29-30 dolláros szintek képezhetnek még támaszt. Ezek a szintek többször is megállították az árfolyam esését, így a márciusi lokális mélypont is ezeken a szinteken képződött. Az indikátorok nem mutatnak nagy elmozdulást, az oldalazó mozgás révén semlegesnek tekinthetjük az indikátorokat.

A Delta Airlines heti grafikonja (2022. 05. 27. nyitás előtt)

A vezetőség jelezte, hogy augusztusban csökkentheti a Delta Airlines az induló járataik számát, annak érdekében, hogy javítsák a kihasználtságot, valamint az operatív működés hatékonyságát. A Deltán kívül több légitársaság is jelezte, hogy hasonló lépésre szánja el magát. Azonban továbbra is fényesek a kilátások, a közelgő hosszú hétvégi ünnep (Memorial Day) kapcsán 2,5 milliós utasforgalmat vár a Delta, ez 25 százalékos emelkedést jelentene tavalyhoz képest.

A koronavírus terjedésének fokozott enyhülése mindenképp pozitív jel a légitársaságok számára, továbbá egyre több ország oldja fel a különböző korlátozásokat, így a nemzetközi utazások terén is fellendülés várható. Sokan idén tervezik bepótolni az elmúlt években elmaradt nyaralásokat, így az utazási szektor több szereplője is jelezte már korábban, idén nyáron komoly mozgásokat várnak a turizmus kapcsán.

Az elemzők is felértékelődést várnak a részvény esetében, a Bloomberg adatai alapján 19 elemző vételre, 3 tartásra ajánlja a részvényt, míg eladási ajánlás nem érkezett. Az elemzői konszenzus 53 dolláros célárat tűzött ki, ennek elérése 30 százalékos emelkedést jelentene a tegnapi záróárhoz képest.

Elemzés lezárása: 2022-05-27 13:24
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-07-01 08:36
MNB, infláció, kriptodevizák, Micron

Gyengébb környezetben tartja magát a McDonald’s

Cinkotai Norbert | 2022-06-30 13:57
Idén felülteljesítő a részvény

7 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-06-30 08:37
Forint, európai infláció, amerikai gazdaság

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.