Tesla: A tegnapi jó híreknek köszönhetően óriásit ralizott a Tesla. A nap végére közel 13 százalékos emelkedést ért el, ezzel 1000 dollár fölé emelkedett az árfolyama. A tegnapi hatalmas mozgásnak köszönhetően elérte az 1 billió dolláros piaci kapitalizációt a Tesla, eddig csupán 5 amerikai vállalat érte el ezt a mérföldkövet. Így az Amazon, az Alphabet, az Apple, a Microsoft és a legutóbb csatlakozott Facebook után a Tesla az új tag ebben a nívós csapatban. A Tesla mellett a kínai Xpeng és Nio is jól teljesített tegnap.

Részvénypiacok: Az európai piacok vegyesen teljesítettek, a magyar BUX index is lefordult, így 0,7 százalékkal került lejjebb a nap végére. A tegnapi nap sztorija azonban egyértelműen az amerikai piacon játszódott le, a Tesla közel 13 százalékos emelkedése mellett, a fontosabb indexek emelkedéssel zárták a kereskedést. Az S&P 500, illetve a Dow Jones is új történelmi csúcson zárt, illetve a Nasdaq az 1 százalékos emelkedést követően is alig 200 pontra van az eddigi csúcstól. Ázsiában egyelőre vegyesen teljesítenek a piacok, az európai határidős indexek pedig enyhe pluszban tartózkodnak. 

Mai gyorsjelentések: A mai nap is több fontos vállalat hozza nyilvánosságra a negyedéves jelentését, piacnyitás előtt a General Electric jelentését érdemes követni. Zárás után is érdemes lesz figyelni a híreket, hiszen a Twitter, a Visa, a Texas Instruments, az AMD, az Alphabet és a Microsoft is közzéteszi az elmúlt negyedévről szóló riportjukat.

Facebook: Összességében a vártnál jobb negyedéves jelentést tett közzé a vállalat a tegnapi zárást követően. Ugyan a bevétel terén kissé elmaradt az elemzői várakozásoktól a Facebook, azonban a 29 milliárd dolláros bevétellel túlszárnyalták a tavalyi 21,5 milliárdos bevételt. Az idei EPS 3,22 dollár lett, ami magasabb az elemzői várakozásoknál, valamint közel 19 százalékos emelkedést jelent a tavalyi bázishoz képest. Az aktív felhasználók száma havi alapon minimálisan alacsonyabb lett az előrejelzéseknél, valamint az egy felhasználóra jutó bevétel is kisebb lett a vártnál. Az árfolyam a jelentést követően 1,8 százalékkal emelkedett.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója a jövőre vonatkozólag azt nyilatkozta, hogy szignifikáns változások mehetnek végbe a vállalattal kapcsolatban. Nagyobb hangsúlyt fektetnének a videómegosztó platform fejlesztésébe, hogy felvegyék a versenyt a versenytárs TikTokkal szemben. Emellett megvédte a vállalatot az elmúlt időszakban felmerült hírekkel kapcsolatban, szerinte fals képet festettek a cégről a kiszivárogtatott anyagok, illetve nem a közösségi média terjedését tartja a probléma fő forrásának.

UBS: 2,3 milliárd dolláros profitot ért el a UBS a harmadik negyedévben, amely 9 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi év hasonló időszakához képest. A svájci bank vagyonkezelői üzletága ismét jelentősen hozzájárult a negyedéves eredményekhez, valamint a kezelt vagyon 3200 milliárd dollárra emelkedett. Az elemzői konszenzus 1,5 milliárd dolláros profitra számított, amelyet így bőven felülmúlt a svájci bank. A profitabilitás is tovább javult, az előző negyedév 13,7 százalékos ROE mutatója 15,3 százalékra emelkedett. A héten több európai bank is közzéteszi a gyorsjelentését, eddig a HSBC és a UBS jelentési alapján pozitív meglepetést okoznak Európában is a bankok. 

MasterCard: A vállalat a Bakkt nevű fintech céggel kötött partnerséget, annak érdekében, hogy a jövőben kriptodevizában nyújtott szolgáltatásokat kínálhassanak azok a bankok, akik a MasterCard fizetési hálózatát használják. Így az ügyfelek akár az éttermek, hotelek által nyújtott hűségpontjaikat is átválthatnák kriptodevizára, illetve a bankok kriptodevizában elszámolt visszatérítéseket nyújthatnak. Ez az újítás nemcsak a hitelkártyával rendelkezőket érintheti, hanem a betétikártyásokat is. A MasterCard árfolyama tegnap 0,6 százalékot emelkedett, míg a Bakkt részvényei kilőttek, és 230 százalékos emelkedést könyvelhettek el tegnap.

Moderna: A vállalat kutatásai alapján egy kisebb dózis a koronavírus elleni vakcinájukból biztonságos, valamint megfelelő védelmet nyújthat a 6 és 11 év közötti korosztálynak. Több, mint 4700 gyereket vontak be a tesztelésbe, és csupán kisebb mellékhatásokat, mint például kimerültséget, fejfájást, lázat tapasztaltak.

Kriptodevizák: A történelmi csúcs elérését követően egy kisebb korrekció játszódott le a Bitcoin árfolyamában, azonban 60 ezer dollár környékéről ismét visszapattant. Emellett az Ethereum is folytatta emelkedését, közeledve a történelmi csúcs szintjéhez. Az elmúlt héten több, kisebb kapitalizációjú kriptodeviza is remekül teljesített.

Elemzés lezárása: 2021-10-26 08:36
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Autodesk: Már a 200 napos mozgóátlag felett jár

Grébel Szabolcs | 2022-08-15 15:23
Sokat javult a részvény technikai képe

Magyar blue chipek: Kifogyóban a lendület

KBC Equitas | 2022-08-15 11:47
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus

9 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-08-15 08:43
Aramco, magyar gazdaság, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.