Piacok: Tegnap is folytatódott a felpattanás a piacokon a gyenge hétkezdés után Európában, a fontosabb indexek fél százalék körüli mértékben emelkedtek. A szektorok közül főleg az IT volt erős, emellett pedig a közművek és az ipari vállalatok is kiemelkedtek. A nem ciklikus fogyasztási javak szektora és az energiaipar viszont alulteljesített. A BUX gyengélkedik, a hazai indexet az OTP, a Richter és az Opus is lefelé húzta, viszont a Waberers kiemelkedett 2,3 százalékos növekedéssel. Az amerikai indexeknél csak enyhébb emelkedések voltak. Ma reggel az európai határidős indexek mérsékelt pluszban állnak.

Twitter: A legfontosabb sorokon felülmúlta a várakozásokat negyedéves számaival a Twitter, és a menedzsment prognózisa is kifejezetten optimista volt. Emellett a felhasználószám emelkedése is hozta a várakozásokat. Az árfolyam zárás után 10 százalékot is emelkedett.

Snap: Bevételben, EPS soron és felhasználószámban is nagy meglepetést okozott második negyedéves jelentésével a cég. Valamint a cég előrejelzése sem okozott csalódást, a bevétel az elemzők által vártat is meghaladhatja, míg az EBITDA-becslés megegyezik a konszenzussal. Az árfolyam zárás után 18 százalékkal emelkedett. A Snap és a Twitter erős jelentéáse után a Facebook is 3 százalékos pluszba került zárás után.

Intel: Csalódást keltett összességében a cég gyorsjelentése, főleg a menedzsment előrejelzése volt negatív a befektetők számára. A harmadik negyedévre csak a várt alatti, 18,2 milliárd dolláros bevételt becsülnek, ami azt mutatja, hogy a versenytársakkal továbbra sem bírják a tempót tartani, és részesedést vesztenek a fontosabb piacokon. Az sem segített, hogy az egész éves előrejelzést felfelé javította a menedzsment. Az árfolyam zárás után 2,6 százalékkal csökkent.

Gyorsjelentések: Az S&P 500 komponenseinek már több mint 20 százaléka közzétette a gyorsjelentését. Az eddigi adatok alapján 18 százalékos bevételnövekedés és 120 százalékos profitnövekedés látható a tavalyi alacsony bázishoz viszonyítva. A legnagyobb pozitív meglepetést eddig a ciklikus fogyasztási javak szektora és a pénzügyi szektor okozta. Ma is jönnek még érdekes jelentések, többek között a NextEra Energy, a Honeywell és az American Express is közzéteszi a negyedéves számait.

Activision Blizzard: A női alkalmazottak folyamatos zaklatása és diszkriminációja miatt pert indítottak Kaliforniában a társaság ellen. A kereset alapján a cégnél rendkívül toxikus, szexista légkör alakult ki, amelyről a vezetők is tudtak, sőt részt is vettek benne. A vállalat cáfolta az állításokat, azonban több korábbi alkalmazott megerősítette azokat. A részvény tegnap alulteljesített a videójáték-szektoron belül, 0,8 százalékkal gyengült. 

Vírusrészvények: A delta variáns terjedése továbbra is az egyik legfontosabb aggodalom a tőzsdéken, a vírusrészvények így ismét jól teljesítettek az elmúlt napokban. Tegnap is nagy emelkedés volt látható a korlátozásokból valamilyen módon profitáló részvényeknél, az ételkiszállítással foglalkozó Delivery Hero, a Just Eat Takeaway és a Hellofresh is 4-5 százalékkal emelkedett.

Didi: Ismét nagyot csökkent a nemrég tőzsdére kerülő Didi részvénye, mivel a Bloomberg értesülései szerint a kínai hatóságok a vártnál is súlyosabb büntetést készülnek kiszabni a cégre. A büntetés mértéke meghaladhatja az Alibabát sújtó rekordmértékű 2,8 milliárdos büntetést is, de nem zárható ki a cég tőzsdéről való eltávolítása sem. Az árfolyam tegnap 11 százalékkal került lejjebb.

Makroadatok: Ma a jelentések mellett leginkább az érkező Markit PMI-adatokra figyelhet a piac. Délután az amerikai előzetes júliusi adatok érkeznek, a várakozás szerint a feldolgozóipari adat 62-es, a szolgáltatóipari 64,5-ös lehet. Ezek nagyjából stagnálást jelentenének az előző hónaphoz képest. Az Eurózónában délelőtt teszik közzé az adatokat, a feldolgozóipari mutató kis csökkenéssel 62,5 lehet, míg a szolgáltatóipari kis növekedéssel 59,3 lehet.

Kávé: Ötéves csúcsot döntött tegnap az Arabica kávé ára, mivel kínálathiány miatt aggódnak a piaci szereplők. A brazil termést ugyanis ismét fagyok veszélyeztetik, valamint a dollár gyengülése is segítette a kávé árfolyamának emelkedését. Érdekes, hogy a kávéárak emelkedése mellett a Starbucks részvénye történelmi csúcsot döntött tegnap, pedig a társaságnak nem feltétlen kedvezőek a magas árak.

Elemzés lezárása: 2021-07-23 08:39
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

7 fontos hír ma délután

KBC Equitas | 2021-10-22 15:11
Zoom, Continental, Beyond Meat

Intel: Újra zuhan a jelentés után

Grébel Szabolcs | 2021-10-22 14:51
Alacsony növekedés, magas költségek.

9 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2021-10-22 08:37
Intel, Snap, Renault, Olaj

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.