EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍR

Az Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) (korábban: Kamatozó Kincstárjegy (KKJ)) 1 éves futamidejű, fix kamatozású, 10.000,- Ft-os alapcímletű értékpapír. Jegyzés útján kerül forgalomba. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. 

AZ EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL

  • 1 éves futamidő
  • 10.000 Ft-os alapcímlet
  • Fix kamatozás (jelenleg 4.25%)

Az egyéves futamidő a jegyzés lezárását követő második munkanaptól kezdődik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt a kamatadó levonását követően kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

A 2019. június 1-jét követően vásárolt Egyéves Magyar Állampapír kamatadó-mentes befektetés. A 2019. június 1-jét megelőzően vásárolt Egyéves Magyar Állampapír utáni kamatbevétel adóköteles, kamatjövedelem után az adó mértéke 15%.

Az Egyéves Magyar Állampapír megfelelő eszköz lehet ahhoz, hogy a számláján lévő készpénzét alacsony kockázatú, mégis hozamot termelő eszközbe fektesse.

 

ÍGY ADHAT EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍR JEGYZÉSRE VONATKOZÓ MEGBÍZÁST

A WebBrokerben válassza a Kereskedés/Kamatozó kincstárjegyek menüpontot, válassza ki melyik számlájára szeretne jegyezni, majd adja meg a darbszámot, olvassa el, és - egyetértése esetén - fogadja el a tájékoztatókat, végül kattintson a Jóváhagyás gombra.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a jegyzésre vonatkozó megbízás teljesítése során a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe nem mint forgalmazó jár el, az Egyéves Magyar Állampapírt bizományosként eljárva, saját nevében jegyzi le ügyfelei javára a K&H Bank Zrt.-nél mint elsődleges forgalmazónál.

Az Egyéves Magyar Állampapír megbízások beadására vonatkozó pontos díjakat mindenkori Kondíciós Listánkban találhatja meg.

 

Állampapír nyilvános ajánlattételek