Tájékoztató a WebBroker biztonságos használatáról

A KBC Securities weboldala és online kereskedési platformja (továbbiakban WebBroker) lehetővé teszi, hogy Ön kényelmesen és gyorsan tudjon kereskedni és böngészhessen legfrissebb elemzéseink között.

Mindent megteszünk azért, hogy ez az ügyintézés a lehető legbiztonságosabb legyen – ehhez azonban az Ön elővigyázatosságára, közreműködésére is szükség van.

Fontos tudni, hogy a KBC Securities nem vizsgálja, és nem felügyeli az Internet működését, annak biztonságáért nem felelős. Az internetes csalások bűncselekménynek számítanak, ezért felderítésük a nyomozó hatóságok feladata!

Amit a KBC Securities  tesz a WebBroker biztonságáért

A KBC Securities olyan biztonsági szabványok és eljárások alkalmazásával biztosítja az Ön számára a WebBroker kereskedési felületét, mely lehetővé teszi, hogy az Ön személyes és pénzügyi/értékpapír adatainak bizalmassága ne sérüljön, azok ne kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Biztonságos kapcsolat

Amikor Ön meglátogatja a KBC Securities weboldalán a WebBrokert, automatikusan biztonságos, titkosított kapcsolat épül fel az Ön Internet böngészője és a WebBroker között. Minden információ, amit küld vagy fogad, titkosított formában közlekedik a világhálón, illetéktelenek sem elolvasni, sem módosítani nem tudják. A biztonságos kapcsolat létesítésének feltétele a WebBroker szerver „személyazonosságának” ellenőrzése. Ha a kapcsolat kiépült, az arra is biztosíték, hogy az Ön böngészője valóban a KBC Securities-zel kommunikál, nem pedig egy rosszindulatú támadó rendszerével, aki esetleg eltérítette a kapcsolatot. A titkosított adatátvitel és a KBC Securities szerver számítógép „személyazonosságának” ellenőrzése egy digitális tanúsítványon alapszik, mely szemléletesen a KBC Securities szerver „személyi igazolványának” tekinthető. Amikor a kapcsolat felépítés kezdetén a böngésző a KBC Securities rendszeréhez fordul, a szerver elküldi a böngészőnek a tanúsítványát. Ha a böngésző úgy találja, hogy a tanúsítvány rendben van, akkor megtörténik a biztonságos kapcsolat kiépítése, egyébként pedig figyelmezteti a felhasználót a problémára.

A biztonságos kapcsolat létrejötte könnyen felismerhető

internet Explorer / Edge

FireFox

 • A böngésző zárt lakat szimbólumot jelenít meg. A lakat ikon helye a böngésző típusától és verziószámától függ, rendszerint a címsor közelében, előtte vagy utána található.

A digitális tanúsítvány ellenőrzése

Internet Explorerr / Edge

Firefox

 • A tanúsítványt legegyszerűbben a lakat szimbólumra kattintva ellenőrizhetjük. Ekkor rendszerint egy rövid összefoglalót kapunk a tanúsítvány tartalmáról, bővebb információkat (a tulajdonos adatai, a Web címek, melyeken keresztül a szerver elérhető, a tanúsítvány lejárati dátuma, stb.) az összefoglaló alatti gombra/linkre kattintva érhetünk el.
 • A KBC Securities a nyilvános szervereit ún. kiterjesztett érvényesítésű tanúsítványokkal látja el, melyek a hagyományos digitális tanúsítványoknál is nagyobb biztonságot nyújtanak. Az új típusú böngészők ilyen típusú tanúsítványok esetén a címsor előtt a tulajdonos nevét (és a lakat ikont) zöld színnel jelenítik meg, ellenétben a hagyományos tanúsítványokkal, ahol a megjelenítés kékkel történik
 • Firefox:

 • Internet Explorer / Edge:

Biztonságos ügyfél azonosítás és tranzakció jóváhagyás

Ügyfeleink azonosítása és a szerződések aláírása Digipass-szal történik. A Digipass a KBC Securities biztonsági megoldása, ami garantálja, hogy értékpapírszámlájához kizárólag Ön férhessen hozzá online rendszerünkön keresztül, és szerződéseit online, papírmunka nélkül is aláírhassa. A Digipass-szal kapcsolatos további információkat Tudástárunkban talál.

A kapcsolat automatikus bontása

Amennyiben Ön bejelentkezett a WebBrokerbe, de azt adott ideig nem használja, a kapcsolatot a KBC Securities automatikusan bontja. Ezután Önnek újra be kell jelentkeznie, amennyiben tovább kívánja használni a WebBrokert. Ez az eljárás segít abban, hogy ha Ön elfelejtene kijelentkezni, más akkor se férhessen hozzá az adataihoz.

Gyanús műveletek monitorozása

A  KBC Securities a szolgáltatás igénybevétele során végzett műveleteket monitorozza és ha gyanús eseménnyel találkozik, akkor kapcsolatba lép az ügyféllel, hogy tisztázza, hogy a kérdéses művelet valóban a jogosult felhasználó akaratának megfelelően történt-e.

Amit Önnek kell tennie, ha biztonságosan akarja intézni pénzügyeit 

A WebBroker biztonságos használata az Ön felelőssége is – hiszen mi nem vagyunk jelen az Ön otthonában, nem felügyeljük számítógépét, mobil eszközét. Ha a WebBroker igénybevételére használt eszköz megfertőződik, vírus vagy más rosszindulatú program települ rá, akkor az a WebBroker online kereskedési felületen bevitt műveletek biztonságát is fenyegetheti.

A WebBroker védelme, másképp fogalmazva pénzügyeinek védelme hasonlatos ahhoz, ahogy otthonát védi: elindulna úgy, hogy nyitva hagyja maga mögött az ajtót?

Tegye biztonságossá számítógépét!

 • A szolgáltatást lehetőség szerint olyan eszközről használja, amely az Ön felügyelete alatt áll. Ne jelentkezzen be a KBC Securities holnapjára/Webbrokerbe vagy egyéb elektronikus csatornára pl. netkávézóból vagy nyilvános, másokkal közösen használt gépről!
 • Gondoskodjon az operációs rendszerhez, az Internet böngészőhöz és egyéb szoftvereihez kiadott biztonsági frissítések rendszeres telepítéséről! Használja az automatikus frissítési funkciót, amennyiben ez lehetséges! Ezzel megelőzhető, hogy a vírusok és egyéb rosszindulatú programok a rendszer ismert biztonsági sérülékenységeinek kihasználásával férkőzzenek be az Ön által használt eszközre.
 • Telepítsen vírusirtó szoftvert, frissítse rendszeresen és gondoskodjon annak folyamatos működéséről!
 • Használjon tűzfalat, hogy megakadályozza a nem kívánatos hozzáférést számítógépéhez!
 • Ha vezeték nélküli hálózatot használ, gondoskodjon a biztonságos beállításokról: használjon WPA2-t a WEP titkosítás helyett; használjon hosszú, véletlenszerűen választott jelszót, stb.!
 • Használjon spyware- és malware (kémprogramok, kártékony szoftverek elleni) szűrő programot!
 • Csak megbízható forrásból telepítsen programot a gépére, mobil eszközére!
 • Mobil eszközének háttértárait titkosítsa, használjon képernyőzárat és jelszót a feloldáshoz!

Ellenőrizze, hogy valóban a KBC Securities internetes oldalán jár-e!

A következő egyszerű lépésekkel meggyőződhet arról, hogy valóban a KBC Securities Internet oldalán jár-e, nem irányították-e át csalárd szándékkal más weboldalra:

 • A címsorban helyesen szerepel az KBC Securities internet címe és az ’https’ kezdetű? (Figyelem, a helyes címtől való eltérés lehet, hogy csak egy betű és nehéz is észrevenni, pl. kbcequitas.hu helyett kbcegitas.hu / "Q" betű helyett "G").
 • Az Internet böngészőben fellelhető a zárt lakatot jelképező szimbólum? Ha a zárt lakatra duplán kattint, a megjelenő ablakban a tanúsítvány adatai között helyesen szerepel a KBC Securities neve és internet címe?
 • Új típusú böngésző esetén a KBC Securities neve (és a lakat ikon) a címsor előtt zöld színben jelenik meg?
 • Tapasztal bármi szokatlant a weboldal használata során?
 • A megszokott weboldalakat kapja a bejelentkezést követően? Ha nem, akkor előfordulhat, hogy Ön egy olyan weboldalon tartózkodik, amely látszólag megegyezik a KBC Securities honlapjával, ám valójában egy hamisított oldal, amelyet azzal a szándékkal hoztak létre, hogy Öntől bizalmas információkat szerezzenek meg

Ha valami furcsát tapasztal, kérjük haladéktalanul értesítse a KBC Securitiest!

Használja körültekintően a WebBrokert

 • Lépjen ki a WebBroker alkalmazásból a használat végeztével és zárja be a böngészőt.
 • Kérjen e-mail/SMS* értesítést minden, a számláját érintő kimenő tranzakcióról és azonnal lépjen kapcsolatba a KBC Securities Ügyfélszolgálatával, ha ismeretlen tranzakciót/átutalást tapasztal.

Tiltsa le az elveszett/ellopott azonosító eszközt

Telefonjával együtt a Digipass for mobile alkalmazás is elveszhet. A SIM kártya letiltásán kívül, javasoljuk, hogy amennyiben lehetséges távolról törölje a készülék teljes tartalmát, és  mindeképpen hívja fel az ügyfélszolgálatunkat!

Amennyiben fizikai Digipass készüléke veszik el, mielőbb értesítse ügyfélszolgálatunkat!

*Az SMS értesítésért tásaságunk külön díjat számíthat fel, erről bővebb tájékoztatást mindenkori Kondíciós Listánkban talál