Nyissa meg már most 2018-as TBSZ számláját

Legyenek befektetései adómentesek!

  • Adómentes befektetések: befektetései Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) 5 év után teljesen adómentessé válnak, három év elteltével pedig adókedvezményben részesül.
  • Teljes termékpaletta: TBSZ számlán  keresekedhet minden, a KBC Equitas rendszereiben elérhető termékkel így részvényekkel, certifikátokkal, ETF-ekkel és befektetési alapokkal is.
  • Befektetési alapok ingyen: 2018. január 31-ig jutalékmentesen vásárolhat befektetési alapokat TBSZ számlájára is.
  • Nyissa meg idejében: minél előbb megnyitja 2018-as TBSZ számláját, annál előbb tud nyereséget felhalmozni rajta. A 2018-as évben is használhatja a számláját, kereskedhet rajta, sőt december 31-ig bármikor utalhat be rá plusz pénzt, és 2024. január 1-én adómentesen juthat hozzá az ezen keletkezett nyereséghez. 

Nyissa meg már most 2018-as TBSZ számláját!

Ha Ön még nem ügyfelünk:

Ha Ön már ügyfelünk:

A WebBroker Beállítások/Szerződések menüpontjában  elektronikusan írja alá a Tartós Befektetési Számlára vonatkozó keretszerződést


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Mikor érdemes a portfóliómat áttennem TBSZ-re?

Azt javasoljuk, hogy minél előbb nyissa meg TBSZ számláját, hiszen ez nem jár költséggel. A meglévő értékpapírjait pedig akkor érdemes eladnia és a TBSZ számláján visszavennie, amikor úgy ítéli meg, hogy a részvénypiaci árfolyamok viszonylag alacsonyak.

Ebben az esetben ugyanis mérsékli a normál értékpapír számlájához kapcsolódó adófizetési kötelezettségét. Eközben a TBSZ számláján megvett értékpapírok alacsony bekerülési ára nem jelent magasabb adófizetést (amennyiben nem kerül sor idő előtti forráskivonásra).

Milyen feltételekkel nyithatok TBSZ-t?

A következő szerződések aláírása szükséges: Ügyfél- és értékpapírszámla szerződés, TBSZ szerződés. (Önnek tehát lesz egy normál értékpapír számlája és egy TBSZ alszámlája).

A törvény értelmében a TBSZ számla csak akkor válik aktívvá, ha azon Ön legalább 25 000 forint, vagy annak megfelelő deviza kezdő befizetésről (ill. utalásról) gondoskodik.

Milyen számlavezetési díj vonatkozik a TBSZ számlára?

A TBSZ vezetésének nincs külön díja, az benne foglaltatik a normál értékpapír számlavezetési díjában. A számlavezetési díjszámítás alapja a normál és a TBSZ számlák összesített értékpapír záróállománya (készpénz és határidős pozíciók nélkül). Amennyiben a normál és TBSZ számlák összesített egyenlege 0, úgy számlavezetési díjat nem számítunk fel. A díj levonása a hónap első napján az előző hónap záróállományára vetítve történik.

Milyen ügyleteket köthetek TBSZ-en?

Pénzügyi eszközök devizanemtől függetlenül elhelyezhetőek a TBSZ-en. Így a teljes termékskálával lehet TBSZ-ről kereskedni: részvény, kötvény, befektetési jegy, határidős termék és egyéb forint alapú származtatott termék, külföldi értékpapírok és ETF-ek. A TBSZ teljes futamideje alatt ezen termékek szabadon kereskedhetők, a portfolió összetétele tehát bármikor átrendezhető.

Hogyan fizethetek be a TBSZ-re?

Az adott évi Tartós Befektetési Számlára pénzt elhelyezni (befizetni, átutalni, átvezetni) csak a számlanyitás évében (0. gyűjtőévben) van lehetőség. A számla aktiválásához legalább 25.000 Ft, vagy annak megfelelő értékű deviza egyösszegű befizetése szükséges.

Készpénz befizetésre csak az Ügyfélszolgálatunkon van lehetősége.

Banki átutalással is teljesítheti a befizetést, a TBSZ számlájához tartozó külön számlaszámra, melyet a WebBroker-ben talál a Beállítások/Ügyféladatok menüpontban.

Átvezetésre is van lehetősége: ha már megnyitotta TBSZ számláját, normál számlájáról néhány perc alatt átvezethet összeget, a WebBrokerben az Egyéb mebízások/Utalási megbízás menüpont alatt. A legördülő menüből ki tudja választani a TBSZ számlát, majd az összeg és értéknap megadása után a Digipass által generált megerősítő kóddal véglegesítheti az utalást.

Milyen megkötések vonatkoznak a TBSZ-re?

A gyűjtőévet követően nem utalhatja ki a pénzt a TBSZ-ről. Ha akár csak egy kis részt is fel akar venni, akkor a TBSZ számlát egészében meg kell szüntetni. Ekkor sincs büntető kamat, de az árfolyamnyereség után az adót be kell fizetni.

A másik megkötés, hogy a TBSZ –re csak az első évben, azaz a „gyűjtő évben” lehet pénzt befizetni. A gyűjtő év minden évben január 1-től, december 31-ig tart. Ha tehát 1.000.000 forintot szeretne TBSZ –en keresztül befektetni, akkor a kamatadó-mentessé váláshoz szükséges 5 év csak december 31-el fog elindulni. A TBSZ is 5 évvel később december 31-én fog lejárni.

További kérdése van a TBSZ számlákról? Látogasson el Tudástárunkba, vagy keresse bátran ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 889 2666-os számon, vagy az info@kbcequitas.hu email címen!