KÖzlemények

KBC Equitas
2014. augusztus 14. 14:41

Tájékoztató a centes részvények kereskedésének korlátozásáról

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2014. szeptember 22-től korlátozásokat vezetünk be a centes részvények (ún. pennystock) kereskedésére vonatkozóan.

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2014. szeptember 22-től korlátozásokat vezetünk be a centes részvények (ún. pennystock) kereskedésére vonatkozóan.

Centes részvénynek azokat az amerikai papírokat tekintjük, amelyek értéke nem haladja meg az 1 USD értéket. Ezeknek a cégeknek a működése gyakran kevésbé stabil és átlátható, aminek következtében ebben a szegmensben számos csalás és visszaélés volt tapasztalható az utóbbi időben. Ezt kiválóan illusztrálja, hogy év eleje óta az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) már több száz centes részvény kereskedését függesztette fel.

Felelős befektetési szolgáltatóként mi sem engedhetjük meg, hogy ügyfeleink vagyona ilyen kockázatoknak legyen kitéve, ezért korlátozzuk a következő centes részvények vételét és transzferálását:

Ártól függetlenül:

  •         a tőzsdefelügyelet (SEC) által felfüggesztett részvények,
  •         a vevőre nagy kockázatot jelentő (ún. caveat emptor) részvények
  •         marihuána részvények

10 centnél alacsonyabb árfolyam esetén:

  •         azok a részvények, amelyekről kevés információ áll rendelkezésre
  •         szürke piacon tevékenykedő cégek részvényei

A már meglevő centes részvények eladására a korlátozás nem vonatkozik.

A korlátozástól függetlenül kérjük ügyfeleinket, minden centes részvény esetében vegyék figyelembe kockázatokat, mielőtt ilyen eszközzel kereskednek:

  • Csalás kockázata
  • Kevés vagy nem megbízható információ a mögöttes cég működésére vonatkozóan
  • Alacsony likviditás, amely megnehezítheti a pozícióból való kiszállást

További tájékoztatásért kérjük, forduljon bizalommal Társaságunk Ügyfélszolgálatához telefonon a 06-1-889-2666 telefonszámon vagy email üzenetben az info@kbcequitas.hu, illetve az info@kbcsecurities.hu email címen.

Budapest, 2014. augusztus 14.

Tisztelettel:

KBC Securities Magyarországi Fióktelepe 

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok