Schiller Robin
2017. április 20. 11:50

Szárnyal a Spirit Airlines, húzzuk a stopot!

Nagyon szépen alakul múlt heti, a Spirit Airlines részvényére küldött technikai alapú vételi ötletünk. A fapados légitársaság árfolyama az április 11-ei nyitáshoz képest közel 12 százalékot erősödött, így érdemes lehet jelentősen feljebb húzni veszteségvágó szintünket. Az új, 52 dolláros stop-loss szint már legalább egy minimális pluszt jelent, ugyanakkor az elmúlt napok mozgása alapján könnyedén elérhetőnek tűnik a 60 dolláros célszint is. Sőt, a hosszabb távú technikai kép alapján akár megéri még türelmesebbnek lenni, hiszen ez rendkívül ígéretesen fest.

Stratégia: célszint: 60 dollár; új stop-loss szint: 52 dollár.

Ügyfeleink figyelmét múlt hét kedden hívtuk fel a Spirit Airlines részvényére, és egyelőre beváltotta reményünket technikai alapú ötletünk, az árfolyam kevesebb, mint 10 nap alatt 12 százalékot emelkedett. Azt persze nem lehet várni, hogy továbbra is ilyen ütemben erősödik majd a papír, és egy korrekcióra is mindig számítani kell, így stop-loss szintünk megemelésével csökkentjük a kockázatokat. A korábbi, 47,8 dolláros veszteségvágó szintünket 52 dollárra emeljük fel, amely már az ötlet nyitó szintjénél magasabban van.

A Spirit Airlines napi grafikonja

Bár ötletünk kiküldésekor éppen az 50 napos mozgóátlag alatt volt az árfolyam, ennek legyűrése nem jelentett komoly gondot. Ezt követően nagyon belendült a Spirit, és néhány nap leforgása alatt igen meredek, 10 százalék fölötti emelkedést mutatott be.

A nagy meglódulás viszont azt is jelenti, hogy a részvény hirtelen túlvetté vált. Az RSI éppen meghaladja a 70-es szintet, ugyanakkor egyelőre úgy gondoljuk, hogy érdemes tartani a vételi pozíciót.

A Spirit Airlines napi grafikonja

Amiért mindenképpen érdemes lehet tovább tartani a részvényt, az elsősorban a brutálisan erős, heti technikai kép. Néhány nappal ezelőtt még az egyik legnagyobb kockázatot a 200 hetes mozgóátlag, illetve a csökkenő trendvonal jelentette, ezeket viszont igen nagy erővel áttörte az árfolyam, így pedig rendkívül pozitív a technikai kép.

A kitörésen felül az is nagyon biztató, hogy az MACD indikátor hamarosan vételi jelzést adhat. Erre a heti grafikonon legutóbb tavaly szeptemberben volt példa, amit egy rendkívüli, 50 százalék feletti rali követett.

Első körben továbbra is 60 dollár lehet a célszint, azonban a jelek alapján ennél komolyabb potenciál is rejtőzhet a részvényben. Ha a 60 dolláros ellenállásnál sem törik meg a lendület, úgy hosszú távon a történelmi csúcsnak számító, 85 dolláros szint is elérhetőnek tűnik. Ehhez persze már nagy valószínűséggel arra is szükség lesz, hogy az iparági helyzet javuljon, amire egyébként számít a Spirit Airlines menedzsmentje.

Összességében tehát biztató a helyzet a Spirit Airlines részvénye körül, így érdemes lehet tartani a vételi pozíciókat akkor is, ha az árfolyam eléri a 60 dolláros szintet, és a stop-loss szint folyamatos emelésével csökkenteni kockázatainkat. Ötletünket mi is folyamatosan követjük, és a változásokról elemzéseinkben tájékoztatjuk ügyfeleinket. Azt most is fontos megjegyezni, hogy április 28-án érkezik a vállalat negyedéves gyorsjelentése.

A Spirit Airlines heti grafikonja

Hogyan lehet Spirit Airlines papírral kereskedni a kbc equitas rendszereiben?

1. Részvény

Webbroker: a Kereskedés / Tőzsde menüpont alatt a Mit? kérdésnél írja be a(z) Spirit Airlines részvényét, vagy a jobb felső sarokban az Értékpapír keresés helyre írja be az adott részvény nevét.

PETI: a Home Brokering / Új ajánlat menüpontra kattintva az Új ajánlat ablakban az Értékpapír legördülő menüből először válassza ki a NY-Nasdaq piacot, majd pedig a(z) Spirit Airlines részvényét. Előfordulhat, hogy nem jelenik meg az aktuális árfolyam, ehhez az Instrumentumok / Globális szűrés menüpont alatt előbb fel kell vennie a(z) Spirit Airlines részvényét (a megbízást enélkül is beadhatja a részvényre).

Devizaváltás: amennyiben nem rendelkezik a vásárláshoz szükséges deviza mennyiséggel a számláján, a rendszer felajánlja, hogy automatikusan vált a számláján található devizából a megbízáshoz szükséges mennyiségűt. Emellett manuálisan is válthat devizát a Webbrokerben a Pénz műveletek / Devizaváltás menüpont alatt.

2. Certifikát

Nemcsak közvetlenül részvények vásárlásával vehetjük ki részünket az árfolyam mozgásából. A frankfurti certifikátpiacon számos certifikátot találhatunk (short és long irányút egyaránt), akár relatíve alacsony, akár egészen magas tőkeáttétellel. Látogasson el certifikát kereső oldalunkra, és nézze meg milyen cerifikátok érhetők el, Spirit Airlines részvényre.

Tudjon meg többet a certifikátok kereskedéséről ezen az oldalon!


Jogi nyilatkozat

A fenti elemzést a KBC Securities állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. Az elemzésben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített elemzését tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. Az elemzésben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben az elemzésben a KBC Securities további elemzéseire alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó elemzésben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy az elemzésben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen elemzés útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak így az elemzésben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését a belga pénzügyi felügyelet, a CBFA (Commissie Voor Het Bank-, Financie- en Assurantiewezen) ellenőrzi.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen elemzés tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen cikk nem a befektetési elemzések függetlenségének elomozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem vonatkozik rá a befektetési elemzések terjesztését, közzétételét megelőző ügyletkötésre vonatkozó tilalom.

Szeretnék hasonló híreket kapni!
Adja meg e-mail címét, és heti hírleveleinkben küldjük el a legfrissebb elemzéseinket!

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.