Cinkotai Norbert
2018. október 8. 10:44

Megint pluszban zárjuk a Tullow Oil ötletet

16 százalék feletti pluszban zárjuk a Tullow Oil részvényére vonatkozó kereskedési ötletet, miután a nagy menetelés után elfáradni látszik a papír. A technikai kép kezd romlani és a külföldi elemzők sem látnak most nagyobb felértékelődési potenciált. Összességében így már idén a második rövid távú ötletünket zárjuk nagyobb pluszban a részvénnyel kapcsolatban.

Nagyot ment a Tullow Oil az utóbbi hetekben, nyitott kereskedési ötletünk is remekül alakult így. Az utóbbi napok fejleményei azonban nem voltak a legkedvezőbbek, a részvény lefelé indult meg a féktelen menetelés után. Több negatívumot is azonosíthatunk most:

  • A technikai kép alapján látszódik, hogy a nagyon meredeken emelkedő trendvonalat ezzel letörte az árfolyam.
  • A májusi 2,75 körüli csúcshoz nagyon hasonló szinteken ütött csúcsot, mutatott be fordulatot az árfolyam. Duplacsúcs esélye áll így fenn.
  • Az MACD eladási jelzésre fordult, ez azért nyáron is egy markánsabb lefelé ívelő periódust előzött meg.
  • Az RSI már szintén adott egy eladási jelzést, nyáron is ez volt a helyzet.
  • Az árfolyam elérte az elemzői célárak konszenzusát, a céget követő külföldi elemzők nem látnak nagyobb felértékelődési lehetőséget most a papírban.

A fentiek után lezárjuk nyitott kereskedési ötletünket, amit még augusztus végén fogalmaztunk meg a részvényre. Akkor 2,22 fontnál volt a Tullow Oil árfolyama, így 16,4 százalékos plusszal záródik az ötlet, alig több mint egy hónap alatt.

Ebben persze a szerencsének is nagy szerepe volt, az olaj szépen tudott elindulni, ez is segített tehát, ugyanakkor van esély egy fordulatra itt is, vagy akár korrekcióra is. Ezzel együtt ez már a második pluszban záródó ötlet a Tullow Oilnál idén, a tavaszi 15 százalék után most is hasonló mértékű lett a plusz.

A Tullow Oil napi grafikonja (2018.10.08 10:15)


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.