Nyikes Dávid
2017. március 20. 7:59

Gyengébb héten vannak túl a magyar papírok

Csökkenő irányt vettek a magyar papírok múlt héten. Az OTP letörte a július óta tartó emelkedő trendcsatornát, a Magyar Telekom pedig a fontos ellenállást visszatesztelve újból lefelé fordult. A Mol elérte a felső sávot az oldalazó trendcsatornában, ahonnan újból lefordult a papír. Egyedül a Richter mutat pozitív képet, hiszen az 50 napos mozgóátlagról pozitív irányba tudott fordulni. 

OTP: Letörte az emelkedő trendcsatornát

Letörte a 2016 júliusa óta tartó emelkedő trendcsatornát az utóbbi hetekben az OTP. Azóta többször is visszatesztelte a 8660 forintnál letört szintet, de tartósan nem tudott fölötte maradni. Technikailag ez egy kedvezőtlen jelzés a jövőre vonatkozólag. Egyelőre még a nagyon fontos 8500 forintos támasz fölött tartózkodik az árfolyam, de amennyiben folytatódik a csökkenő trend, a következő támasz 8230 forintnál állítaná meg a gyengülést.

Richter: Fordult az 50 napos mozgóátlagról

Az árfolyam február közepén elérte az emelkedő trendcsatorna felső szárát, amelyről lepattanva csökkenés következett egészen az 50 napos mozgóátlagig. A szintről fordulni tudott a részvény és március 8-tól induló emelkedésben közel 3 százalékot ment a papír. Érdemes figyelemmel követni az MACD indikátort, hiszen akár vételi jelzést is adhat. Az árfolyamot az 6470-es szint és a már említett 50 napos mozgóátlag is támogatja, így könnyen lehet, hogy ismét a 6700 forint körüli történelmi csúcs felé veszi az irányt, de a csatorna felső szára is ismét elérhetőnek tűnk 6800 forint körül.

Mol: Továbbra is oldalaz az olajpapír

Úgy tűnik, hogy folytatódhat az oldalazó mozgás a Mol grafikonján. A 2016 decemberében látott erős emelkedés óta a 20000 és 21200 forint közötti sávban mozog a részvény. A múlt hét pénteki záróárhoz képest összességében 2 százalékot erősödött és áttörte az 50 napos mozgóátlagot is, azonban elérve a sáv felső szárát újból lefordult.

Magyar Telekom: Több, mint 3 százalékos esés a gyorsjelentés óta

Eséssel reagált a Magyar Telekom árfolyama a gyorsjelentést követően, melynek során letörte az 50 napos mozgóátlag mellett az 500 forintos támaszt is. Múlt héten ráadásul már vissza is tesztelte a fontos szintet a papír, majd erről ismét lefele vette az irányt, így egyelőre nem túl kedvező a technikai kép. Mindazonáltal erős támaszok védik a papírt, így azért óriási aggodalomra még nincsen ok. 

BUX: Kisebb mozgásokat láthattunk a héten

Jelentősebb elmozdulást nem mutatott a héten a magyar részvényindex. Február végén láthattunk egy jelentősebb csökkenést az árfolyamban, amikor is a 34300-as szintekről egészen 32000-ig esett, letörve ezzel az 50 napos mozgóátlagot. Bár utána újból fölé tudott emelkedni, de ez nem tartott túl sokáig, hiszen múlt hét elején újból letörésre került és azóta is alatta tartózkodik. Az árfolyam visszatesztelte a mozgóátlagot, de az továbbra is ellenállásként funkcionál. A grafikonon egy kisebb szimmetrikus háromszög alakzat kezd kirajzolódni, amiből ezen héten várhatóan ki fog törni az index.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.