KBC Equitas
2020. február 19. 8:21

Gyorshírek szerda reggel

   

Piacok tegnap: Kissé elromlott tegnap a hangulat a világ tőzsdéin miután az Apple közleményben jelezte, hogy az első negyedévben elmaradnak az értékesítések a korábban prognosztizálttól, így az európai és amerikai indexek is enyhe mínuszban zártak. Az arany ezzel együtt emelkedett tegnap, és 1600 dollár fölé került a nemesfém árfolyama. A BUX index fél százalékos plusszal felülteljesítő volt. Az OTP stagnált, a Mol másfél, a Richter pedig egy százalékot erősödött.

Piacok ma: Ma reggel már kicsit jobb a hangulat, bár az ázsiai és az európai határidős indexek is vegyes képet mutatnak. A javuló hangulat annak köszönhető, hogy Peking direkt készpénzt juttathat, illetve vállalati összeolvadások létrejöttét támogathatja, hogy a bajban lévő légitársaságokat így mentse meg a csődtől.

Magyar Telekom: A Magyar Telekom másfél százalékot esett miután délutáni osztalékjavaslata szerint a várt 27 forint helyett csak 20 forintos osztalékot fizethet a 2019-es eredményből, emellett pedig egy 5 milliárd forintos részvény visszavásárlást is bejelentett a vállalat. Az utolsó negyedév ennek ellenére jól alakult, éves bevétel és profit célját is elérte a Magyar Telekom.

Gyorsjelentések: A Walmart tegnap nyitás előtt tette közzé negyedéves eredményét, mely szerint nem sikerült túl jól az elmúlt időszak, hiszen alig növekvő bevételek mellett romlott az eredményesség is. A részvény végül másfél százalék pluszban zárt tegnap. Ma a Deutsche Telekom és a Puma jelentésére figyelhetünk a külföldi, a Rábáéra pedig a hazai piacon.

Németország: Tegnap jött ki a német ZEW hangulatindex februári adata, mely jelentősen elmaradt a várttól, valamint a januári értéktől is 8,7-es értékével. A koronavírus okozta bizonytalanságok a várakozásokra és a jelenlegi üzleti kondíciókra is rányomják bélyegüket.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.