KBC Equitas
2020. február 12. 8:30

Gyorshírek szerda reggel

  

Fed: Jerome Powell is utalt arra tegnapi beszédében, hogy a koronavírus komoly hatással lehet a globális gazdasági növekedésre, azonban az Egyesült Államok gazdaságát továbbra is stabilnak látja, illetve a monetáris politikával kapcsolatban is megjegyezte, hogy a jelenlegi irány megfelelőnek tűnik, amelyből inkább az olvasható ki, hogy további kamatcsökkentésekre kevésbé lehet készülni.

Indexek: A koronavírus hatása a tőzsdékre eddig inkább mérsékeltnek tűnik, a tegnapi napon is erősödni tudtak a vezető részvényindexek. Az emelkedés az ázsiai piacokra is jellemző volt, Európában pedig a DAX index közel 1 százalékkal emelkedett, a CAC 0,6, az FTSE 0,7 százalékkal tudott erősödni. Az Egyesült Államokban a kezdeti erősebb nyitás után végül az S&P 500 0,2, a Nasdaq 0,1 százalékos pluszban zárt, míg a Dow Jones stagnált. Az európai határidős indexek állása alapján pedig ma is folytatódhat az emelkedés, Ázsiában is pluszban tartózkodnak az indexek, és 0,2 százalék körüli plusz várható az európai piacokon is.

BUX: A magyar tőzsdén már mérsékeltebben volt jó a hangulat, a vezető részvények közül az OTP tudott erősödni 1,1 százalékkal, míg a Magyar Telekom csak 0,2 százalékos pluszban zárt. A Richter enyhe visszaeséssel fejezte be a kereskedés, míg a leggyengébb a Mol részvénye volt 1,3 százalékos mínusszal.

Fontos gyorsjelentések érkeztek tegnap, azonban a befektetők kevésbé örülhettek:

Gyorsjelentések: Mai nap is érdekes jelentésekre figyelhetünk, az Egyesült Államokban a nagyobb cégek közül például a Cisco, Netapp, Molson Coors, CVS Health teszi közzé a gyorsjelentését.

Makroadatok: Makroadatok tekintetében a délelőtt érkező eurózónás ipari termelési adatra lehet érdemes figyelni, valamint az OPEC havi olajpiaci jelentésére, amely a koronavírus hatásai miatt különösen fontos lehet.

Demokrata előválasztás: Bernie Sanders nyerte meg a New Hampshire-i előválasztást, azonban a választás eredménye nagyon szoros volt Sanders és Buttigieg között. Így az államból ugyannyi delegáltat kapnak, ami viszont azt jelenti, hogy eddig összességében Buttigieg vezet.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.