KBC Equitas
2020. január 29. 8:34

Gyorshírek szerda reggel

   

Koronavírus: Már 132 halálos áldozata van a koronavírusnak, a fertőzöttek száma pedig már meghaladta a 2003-as SARS járványét. Több vállalat felfüggesztette Vuhan környékén a gyártást, valamint több áruház és az iskolák is zárva tartanak. A járvány egyelőre Kínában szedi az áldozatait, de már Európában és az Egyesült Államokban is több a fertőzött. Az amerikai vezetés kilátásba helyezte az összes Kínából érkező, illetve Kínába tartó légijárat felfüggesztését, de erre egyelőre még nem került sor.

Indexek: A hétfői súlyosabb esés után tegnap emelkedtek a fontosabb tőzsdeindexek. Bár a koronavírus miatti aggodalmak továbbra is beárnyékolják a hangulatot, a befektetők a gyorsjelentések alakulására és a Fed kamatdöntésére is figyelnek. A fejlett részvénypiaci börzeindexek jellemzően 1 százalék körüli mértékben emelkedtek, és a mai nyitáskor is enyhe pluszban kezdődhet a kereskedés a határidős indexek alapján.

Jegybankok: Tegnap tartotta a Monetáris Tanács a kamatdöntő ülését, ahol a várakozások szerint a kamatok mértékét változatlanul hagyták. A jegybanki hangnem továbbra is laza, a közlemény szerint az inflációs kilátások tartós megváltozásához kötik a monetáris lépéseket. Az inflációs kilátásokon nem változtattak, átmenetileg inflációs nyomással számolnak, de középtávon visszatérhet a célsávba a mutató. Az Egyesült Államokban pedig ma figyelhetünk a jegybankra, a Fed várhatóan szintén nem fog változtatni az alapkamaton, a kommunikációra azonban figyelni kell.

Forint: A hazai deviza a kamatdöntés után kis gyengüléssel reagált, így az EURHUF történelmi csúcsközelben van továbbra is, ma reggel 338-on áll. Az USDHUF is emelkedett, jelenleg 307,1.

Gyorsjelentések: Özönlenek a negyedik negyedéves gyorsjelentések, tegnap már Európában is elstartolt a szezon az SAP jelentésével. Tegnap este többek között az Apple és az AMD is közzétette a jelentését, utóbbi profitja több mint négyszereződött. Ma egyébként a Wizz Air jelentésére is reagálhatnak a befektetők, amelyben szintén erős növekedést mutatott ki a cég.

Olaj, arany, Bitcoin: Az olajárak a koronavírus miatti aggodalmak miatt az elmúlt bő hétben közel 10 százalékot estek, tegnap azonban már fontos támaszok közeléből felpattantak. A WTI ma reggel 54 dollár, a Brent pedig 60 dollár. Az arany kis csökkenést mutatott, de még mindig magas szinten van, egy unciáért ma reggel 1570 dollárt adnak. A Bitcoin pedig erősödni tudott, jelenleg 9350 dollár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.