KBC Equitas
2020. január 22. 8:36

Gyorshírek szerda reggel

  

Indexek: Nagy hatással volt a tegnapi tőzsdei mozgásokra a Kínában felbukkant vírus, nyitás után az európai piacok rendre mínuszban tartózkodtak, azonban napközben javult a hangulat, a DAX indexnek sikerült néhány pontos pluszban zárni, a párizsi és a londoni tőzsde pedig fél-fél százalékos mínuszban zárt. Eleinte emelkedéssel indult a kereskedés a tengerentúlon is, azonban Az Egyesült Államokban is azonosítottak egy koronavírussal fertőzött beteget, amely eladói hullámot okozott a tőzsdéken. Az S&P 0,3, a Dow Jones fél százalékos, míg a Nasdaq 0,2 százalékos mínuszban zárt. A szektorok közül főleg a légitársaságok, repülőgépgyártók, utazási irodák és szálláshelyek voltak leginkább érintettek az esésben. Ma reggelre viszont a határidős indexeknél megnyugvás látszik, az európai piacok pluszban nyithatnak.

BUX: Gyengén teljesített a magyar tőzsde, a BUX index 0,7 százalékkal csökkent, a leggyengébben pedig a Mol részvénye teljesített, amely 3,6 százalékos mínuszban 2700 forinton zárt. A tegnapi mozgással a Mol egy fontos támaszszintet tört le, valamint a kereskedési ötletünk stop-loss szintje alá is csúszott, emiatt ötletünk 6 százalékos mínuszban zárult. Az OTP a nap eleji csökkenés után javítani tudott és enyhe pluszban 14320 forinton zárta a napot, hasonlóan teljesített a Richter részvénye is, amely 0,4 százalékos pluszban zárt. A Magyar Telekom árfolyama viszont egyelőre megállt a 460 forintos szint alatt a hétfői emelkedés után, enyhe mínuszban 458 forinton zárt.

Mol: Horváth Ferenc, a Mol Termékelőállítás- és Kereskedelem Divíziójának ügyvezető igazgatója, szerint a Mol petrolkémiai marzsaiban nem várható jelentősebb növekedés a közeljövőben. Habár az IMO 2020 szabályozás miatt a finomítói marzsoknak is magasabbnak kellene lenniük, egyelőre még nem látható nagy változás a korábbiakhoz képest.

ZEW index: A vártnál kedvezőbbek lettek a német ZEW indexek, a gazdasági várakozásokat tükröző mutató 16 ponttal emelkedett decemberhez képest, így jelenleg 26,7 ponton áll. A jelenlegi gazdasági helyzetet mérő mutató pedig -9,5 pont lett, amely szintén javulás a korábbi mínusz 19,9 pontos szintről.

Gyorsjelentések: mai napon a fontosabb amerikai cégek közül a Texas Instruments, Johnson & Johnson fogja közzétenni gyorsjelentését, utóbbi már nyitás előtt. Tegnap a Netflix és az IBM tette közzé gyorsjelentését, mindkét cég felül tudta múlni az elemzői várakozásokat, a befektetők pedig a mai napon reagálhatnak a jelentésekre.

Brexit: Jóváhagyta a brit parlament felsőháza a Brexit-tervezetet, azonban több módosítást is csatolt a korábban az alsóház által elfogadott kilépési törvénytervezethez. Ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy a Brexit után is maradni kívánó EU-s állampolgárok számára kérelem nélkül további tartózkodási jogot kell biztosítani. A törvénytervezet módosításairól most az alsóház újból fog szavazni, de ezután is el kell fogadnia a felsőháznak.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.