KBC Equitas
2019. december 4. 8:35

Gyorshírek szerda reggel

  

Kereskedelmi tárgyalások: Elromlott a hangulat a piacokon miután Donald Trump a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban a korábbi bejelentéseknek némileg ellentmondó üzenetet tett közzé. Az amerikai elnök szerint ugyanis akár az elnökválasztások utánra is halaszthatja a megállapodást. Ez természetesen a kínaiak feltételeitől is függ, de mindenesetre most ismét bizonytalanná vált a korai megállapodás.

Indexek: A tőzsdéken a bejelentés nagyobb esést okozott, főként a technológiai szektor teljesített rosszul, illetve a nagy kínai kitettséggel rendelkező vállalatok. A Dow Jones napközben 450 pontos mínuszban is járt, végül a nap végére 1 százalékkal csökkent, így 2 nap alatt 600 pontos esést tudhat maga mögött az index. Az S&P 500 0,6 százalékkal csökkent, a Nasdaq pedig fél százalékkal. Európában a DAX index kivételével szintén csökkentek az indexek, a CAC 1 százalékos mínuszban zárt, az FTSE 100 1,7 százalékkal csökkent.

BUX: A magyar tőzsde szintén gyengén szerepelt a BUX index 0,7 százalékkal csökkent, a blue chipek közül pedig csak az OTP tudott talpon maradni, szerény 0,2 százalékos pluszban zárt. A Mol 1,9 százalékos esésben, 2800 forinton zárt, a Richter részvényárfolyama is tovább csökkent 5770 forintig, valamint a Magyar Telekom is 0,7 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.

PMI-adatok: Mai napon az Eurózónás szolgáltatóipari, valamint kompozit beszerzési menedzser indexekre lesz érdemes figyelni, amelyek a délelőtt folyamán érkeznek. A várakozások szerint a múlt hónapi értékekhez hasonló adatok jöhetnek, azonban az elmúlt időszakban enyhén javulni látszanak a beszerzési menedzser indexek az Eurózónában.

USA makroadatok: Az Egyesült Államokból is fontos makroadatok érkeznek, elsősorban az újonnan létrejövő munkahelyek számáról, valamint beszerzési menedzser index adatokra is figyelhetünk.

OPEC: Érkeznek a hírek az OPEC ülés előtt a várható kitermelés csökkentésről, az iraki olajügyi miniszter szerint további 400 ezer hordóval kellene csökkenteni a kitermelést, és a miniszter szerint Szaúd-Arábia is támogatná a lépést.  Az olajárak tegnap emelkedésnek indultak a havi mélypontról, a Brent 61,2, a WTI pedig 56,5 dollár a reggeli órákban.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.