KBC Equitas
2019. november 20. 8:39

Gyorshírek szerda reggel

  

MNB: A vártnak megfelelően nem változtatott az irányadó kamatrátán a jegybank, illetve a döntést követő közlemény sem tartalmazott nagy meglepetést. Az MNB közleményében kiemelte a közel 5 százalékos gazdasági növekedést, a javuló nemzetközi pénzügyi piaci hangulatot, valamint a tovább lazuló külső monetáris politikai környezetet. A döntés után a forint erősödni kezdett az euróval szemben, ma reggelre a 332,9-es szintnél járt.

BUX: Fél százalékos mínuszban zárt a magyar tőzsde, a Magyar Telekomon kívül pedig gyengültek a vezető részvények. Az OTP 0,8 százalékos mínuszban 13950 forinton zárt, a Mol részvénye egy százalékkal csökkent, a Richter pedig 0,2 százalékkal csökkent. Ezzel az enyhe csökkenéssel azonban még mindig csúcsközelben a BUX index, valamint szintén pozitívum, hogy az OTP célárát a HSBC után a Citi is megemelte 16100 forintra.

Indexek: Vegyesen teljesítettek a nemzetközi tőzsdék tegnap, a történelmi csúcsokról enyhén lefordulva kis mínuszban zárt a Dow Jones és az S&P 500, ugyanakkor a Nasdaq 0,3 százalékkal emelkedett. Európában a DAX és az FTSE tudott emelkedni, míg a Stoxx 600 index és a francia tőzsde enyhe mínuszban zárt. Az éves csúcsok közeléből azonban napon belül nagyobb fordulat következett be. A határidős indexek alapján Európában enyhe mínuszban indulhat a kereskedés.

Hongkong: Az Egyesült Államok Szenátusa egyhangúlag elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy Hongkong kereskedelmi státuszát évente felülvizsgálhassák. Ezzel egyidejűleg figyelmeztette Kínát az erőszakos cselekmények miatt. A kereskedelmi tárgyalásokra a törvény viszont inkább negatívan hathat.

Fed jegyzőkönyv: Makroadatok szempontjából a mai napon a Fed jegyzőkönyvére érdemes figyelni, mivel támpontot adhat a piacnak, hogy az eddigi 75 bázispontos csökkentés elegendő-e a kereskedelmi háború hatásaival szemben a gazdasági növekedés fenntartására.

Graphisoft Park: A vállalat a tőkeszerkezetének optimalizálása céljából 40 millió euró összegű hitelt vett fel, a felvett hitelösszegből pedig 30-35 millió eurót fizetne ki jövőre saját részvény visszavásárlás és osztalék formájában. Ez a kifizetés hozzávetőlegesen 6-7 szerese is lehet annak az elmúlt év osztalékánál, azonban a pontos arány még nem ismert, hogy ebből mekkora összeg lesz osztalék és mekkora részt fordítanak a részvény visszavásárlásra. A bejelentés azonban mindenképpen pozitív, az árfolyam több mint 8 százalékkal 5040 forintra emelkedett.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.