KBC Equitas
2019. november 13. 8:35

Gyorshírek szerda reggel

   

Indexek: Óvatos optimizmus uralkodott tegnap a fejlett részvénypiacokon, Nyugat-Európában jellemzően fél százalék körüli mértékben emelkedtek a fontosabb börzeindexek. A DAX kiemelkedő volt 0,7 százalékos erősödéssel. Az Egyesült Államokban még mérsékeltebb maradt az emelkedés, a Dow Jones stagnált, és az S&P 500 is csak 0,2 százalékkal erősödött. A reggeli nyitáskor enyhe csökkenésre van kilátás.

Donald Trump: Az amerikai elnök tegnapi beszédében kijelentette, hogy közel van az első részmegállapodás Kínával, azonban ha ez nem történik meg, akkor újabb vámemelések lesznek. Új vámokkal egyébként a többi kereskedelmi partnerét is megfenyegette, amennyiben nem bánnak jól az Egyesült Államokkal. Az elnöknek egyébként ma kell döntenie az európai autógyártók vámjaival kapcsolatban, de a várakozás szerint újabb fél évvel elhalaszthatja a döntést.

Gyorsjelentések: A héten még pörög a gyorsjelentési szezon, tegnap jelentett például a Deutsche Post és a Continental, valamint az Infineon is, mely sikeresen küzdötte le a kihívásokat. Az Egyesült Államokból a nagyok közül a CBS tett közzé felemás jelentést, ma este pedig például a NetApp vagy a Cisco számaira figyelhetünk. Ma reggel hozta nyilvánosságra gyorsjelentését a WizzAir, mi alapján rekordprofitra tett szert az első félévében.

Makrostatisztika: Novemberi ZEW gazdasági hangulatindex adatok érkeztek tegnap. A németországi aktuális mutató mínusz 24,7-re javult, a nagyobb pozitív meglepetést viszont a jövőbeli várakozásokat tükröző mutató adta, mely mínusz 2,1-re javult a korábbi mínusz 22,8-ról. Ma pedig az októberi inflációs adatok érkeznek az Egyesült Államokból, a várakozás az éves árdrágulásra 1,7 százalék.

Magyar tőzsde: A BUX 1,1 százalékos emelkedéssel felülteljesítette a fejlett részvénypiacokat. Kiemelkedő volt az Opus közel 6 százalékos erősödéssel, de közel 2 százalékkal feljebb került a Richter és a Mol is. Az OTP és a Magyar Telekom esetében nagy elmozdulás nem volt tapasztalható. A kispapírok közül ma zárás után teszi közzé a Rába negyedéves gyorsjelentését.

Graphisoft Park: Berekesztésre került a folyamatban levő tárgyalás az északi fejlesztési területen kármentesítésének határidejével kapcsolatban a tegnapi napon. Az ítélet kihirdetése azonban csak december 12-én várható.

Forint: Közelít történelmi csúcspontjához a forint, tegnap is gyengült az euróval szemben. Ma reggelaz EURHUF 334,9, az USDHUF 304,1.

Arany: Folytatta csökkenését az arany árfolyama, mely tegnapra az 1450 dolláros szint alá süllyedt, igaz ma reggelre 1462-re visszapattant. Januárban nyitott kereskedési ötletünket tegnap lezártuk.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.