KBC Equitas
2019. november 6. 8:34

Gyorshírek szerda reggel

  

Indexek: Enyhén csökkent az S&P 500 index értéke, a Dow Jones és a Nasdaq viszont kisebb pluszban zárt. Továbbra is az amerikai indexeket a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos találgatások mozgatják leginkább a vállalati jelentések mellett, a pozitív hangvételű üzenetek ellenére viszont a kereskedelmi tárgyalásokban még nincs megegyezés a Kína és az Egyesült Államok között, és várhatóan nehezen egyezhetnek meg a felek a jelenleg érvényben levő vámok elengedéséről. Európában tovább emelkedtek az indexek, igaz csak enyhe pluszokat láthattunk mind a DAX, mind a CAC indexnél.

Ma reggel több európai vállalat is közzétette a gyorsjelentését, a legfontosabbak közül:

  • a Wirecard felülmúlta a negyedéves EBITDA várakozásokat
  • az Adidas szintén magasabb működési eredményről számolt be a vártnál, és az éves célokat megerősítette,
  • valamint a BMW működési eredménye is megverte az elemzői konszenzust.
  • A Societe Generale viszont gyengébb eredményt tett közzé, főként a rosszul teljesítő részvénykereskedési üzletág miatt

Az összességében inkább pozitív vállalati jelentések ellenére az európai határidős indexek nagy elmozdulást nem mutatnak a tegnapi záróértékekről.

Szolgáltatóipari PMI: Makroadatok szempontjából a mai nap délelőtt fognak érkezni az Eurózónás szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexek. A konszenzus nem vár változást az előző hónaphoz képest. azonban tegnap a feldolgozóipari indexek is kisebb meglepetést okoztak, emiatt érdemes figyelni, hogy a szolgáltató szektorban is látszik-e javulás az nyugat-európai gazdaságokban.

BUX: Tovább emelkedett a BUX index, amelyet főként a Mol jó teljesítménye húzott felfele, az olajcég árfolyama 1,2 százalékkal emelkedett, ezzel sikerült megerősítenie a 3000 forintos szint áttörését. Nagy emelkedéssel zárt a Richter is, a gyógyszergyártó részvénye 2,75 százalékkal került feljebb. Az OTP árfolyama inkább csak stagnálni tudott, míg a Magyar Telekom enyhe emelkedéssel 437 forinton zárt.

Mol: Stabilról pozitívra módosította az S&P Global Ratings a vállalat hitelminősítéséhez tartozó kilátást, közölte tegnap este a társaság, amely azt is jelenti, hogy az adósságállomány növekedésének ellenére, az azerbajdzsáni olajmezőben szerzett részesedés erősíti a Mol üzleti profilját.

Magyar Telekom: Ma este érkezik a Magyar Telekom jelentése, várakozásaink szerint pedig jól alakulhatott a telekommunikációs cég harmadik negyedéve, az éves célokon azonban nem valószínű hogy változtat a menedzsment.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.