KBC Equitas
2019. október 30. 8:37

Gyorshírek szerda reggel

  

Fed: A mai nap talán legjobban figyelt eseménye a fed kamatdöntő ülése lesz. A várakozások szerint az idei évből hátralevő két kamatdöntő ülésen még legalább egy 25 bázispontos csökkentésre készülhetünk. A jegybankon kívül azonban érdemes lesz figyelni a ma délután érkező ADP foglalkoztatottsági adatot, valamint az amerikai GDP növekedését is. Az amerikai gazdaság növekedése 1,6 százalékra lassulhatott a konszenzus szerint.

Brexit: újabb előrehozott választásokra készülhetnek a britek, a parlament ugyanis elfogadta, hogy december 12-én új választásokat írjanak ki. Ezzel vélhetően egy utolsó esélyt kaphatnak a britek, hogy a szükséges többséget megszerezze valamelyik párt, így a Brexit megállapodást is el tudják fogadni többséggel.

Kivárás a tőzsdéken: A tőzsdék a Fed kamatdöntő ülése előtt nem mutattak nagy elmozdulásokat, vélhetően mai napon is a kivárás jellemezheti a piacot. Az S&P 500 közel maradt a történelmi csúcsához, 3036 ponton zárt kis mínuszban, és hasonlóan teljesített a Dow Jones is. A Nasdaq 0,6 százalékkal csökkent. Európában a főbb indexek is néhány pontos mínuszt mutattak a tegnapi nap során, kivétel volt ez alól a francia CAC 40, amely pluszban tudott zárni többéves csúcson.

Deutsche Bank: Ma reggel közzétett jelentésében e Deutsche Bank 4 százalékkal csökkenő bevételekről számolt be, főként a kötvénykereskedési üzletág teljesített rosszul, ahol pedig 13 százalékos volt a profitcsökkenés. A jelentés elmarad az elemzők által becsült számoktól is, mind bevételekben, mind profitban. A Deutsche Bank a negyedév során 942 milliós veszteséget ért el, miközben a konszenzus 714 millió eurós veszteségre számított. A részvényárfolyam várhatóan enyhe mínuszban nyithat.

Apple, Facebook: A gyorsjelentések közül ma este érkezik az Apple és a Facebook jelentése, amelyből képet kaphatunk arról, hogy mennyire lehettek sikeresek az iPhone-ok értékesítései, valamint a konszenzus a Facebooknál is növekvő hirdetési bevételekre számít.

BUX: Nagyon jó napja volt tegnap a magyar tőzsdének, a BUX index a fejlett részvénypiacokat felülteljesítve 1,2 százalékot erősödött. A nagyok közül szárnyalt a holnap jelentő Mol és a Richter is, mindkét részvény árfolyama 3 százalék körüli erősödéssel zárt. A CIG Pannónia viszont folytatta az esést, és az Opus is alulteljesítő volt.

Richter: Orbán Gábor a vállalat vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában arról beszélt, hogy várhatóan nagyobb bevételnövekedés jöhet a Richternél, mint a korábbi 5-6 százalékos előrejelzés. Várhatóan a Cariprazine eladások is nagyobb ütemben nőhettek, amely szintén kedvezően hathat az árbevételre.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.