KBC Equitas
2019. október 16. 8:39

Gyorshírek szerda reggel

  

Brexit: Óvatosan az optimizmussal, a korábbi reményt keltő kommentek után, az északírek szerint még nem teljes a megállapodás. Boris Johnson támogatást ígért a régiónak, azonban az északír DUP (Democratic Unionist Party) jóval többet szeretne a korábban ajánlott összegnél, a Financial Times értesülései szerint.

Kis mínuszban a határidős indexek: A tegnapi emelkedés után kisebb mínuszok mutatkoznak a határidős indexekben, miután az Egyesült Államok kongresszusa benyújtott egy törvénytervezetet, mely szerint lehetővé tenné, hogy Hongkong speciális kereskedelmi státuszát megváltoztassák. A fejlemények természetesen nem maradtak kínai válasz nélkül, a külügyminisztérium jelezte, hogy számíthatnak válaszlépésre az amerikaiak, amennyiben elfogadják a törvénytervezetet. Ehhez pedig a szenátus jóváhagyására lesz még szükség. Az amerikai és európai határidős indexek a kínai-amerikai kapcsolatok újabb romlása miatt enyhe mínuszban járnak, így a jó hangulatnak hamar vége lehet.

Jól indult a gyorsjelentési szezon: Tegnap négy nagybank, valamint a nagyobb amerikai vállalatok közül a Blackrock, Johnson & Johnson, UnitedHealth is közzétette a jelentését. A válalaltok közül csak a Wells Fargo és a Goldman Sachs nem tudta felülmúlni a várakozásokat, így az összességében jó startnak köszönhetően tegnap ismét a csúcsok felé vették az irányt az indexek. Az S&P 500 egy százalékkal, a Dow Jones 0,9, a Nasdaq pedig 1,2 százalékkal emelkedett.

Richter: A Richter és a Mycovia több megállapodást kötött egy új nőgyógyászati készítmény értékesítésével és gyártásával kapcsolatban. A szerződéssel együtt a Richter a klinikai fejlesztéshez 20 millió dollár értékű mérföldkő kifizetést fog teljesíteni a következő két évben. Jelenleg a gyógyszer a III fázisú klinikai vizsgálatok alatt áll, a készítményre pedig Európára, Oroszországra, FÁK országokra, Latin-Amerikára, valamint Ausztráliára vonatkozóan kötöttek értékesítési megállapodást.

BUX: gyengébben teljesített a magyar tőzsde, a BUX index 0,4 százalékos mínuszban zárt, a vezető részvények közül az OTP enyhén lefordult, a Mol másfél százalékkal csökkent, a Magyar Telekom 0,2 százalékos mínuszban zárt. Csak Richter tudott emelkedni a blue chipek közül, 1,9 százalékos pluszban zárta a napot.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.