KBC Equitas
2019. október 9. 8:33

Gyorshírek szerda reggel

  

Kereskedelmi háború: A héten tárgyalóasztalhoz ül az Egyesült Államok és Kína, emiatt a tőzsdéket leginkább a tárgyalások alakulása mozgathatja, ezt láthattuk a tegnapi napon is. Az Egyesült Államok azonban a tárgyalások előtt először 8, majd 28 kínai céget tett tiltólistára. A tiltások főként technológiai, mesterséges intelligenciával, kamerás rendszerekkel foglalkozó vállalatokat érint. Ezen kívül kínai tisztségviselőktől vont meg utazási engedélyeket. A lépések árnyékot vethetnek a teljes körű megállapodásra, ahogyan a hongkongi tüntetések is, emiatt pedig a piacokon is pesszimistává vált a hangulat.

Estek a piacok: Az S&P 500 másfél százalékos mínuszban zárta napot, a Dow Jones 1,2, a Nasdaq pedig 1,6 százalékkal esett. Európában sem volt jó a hangulat, a főbb nyugat európai részvényindexek is 1 százalék feletti esésben fejeztek be a napot.

Lazíthat a Fed: Jerome Powell tegnapi beszédében utalt arra, hogy elképzelhető egy újabb kamatvágás, valamint folytatni fogják a Fed mérlegének a növelését, amely újabb állampapír vásárlásokat fog jelenteni. A Fed elnöke szerint mindenképpen fontos, hogy pénzpiacok stabilitását megőrizzék.

BUX: Gyengélkedett a magyar tőzsde is a BUX index 0,7 százalékos mínuszban zárt, a vezető részvények közül pedig az OTP 0,8, a Mol 0,5, a Richter pedig 0,9 százalékkal csökkent. Egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedni, amely 439 forinton zárt, 0,8 százalékos pluszban.

Masterplast: 34 forintos osztalékot fog fizetni a Masterplast ősszel, a társaság részvényeit még október 22-ig lehet megvenni, hogy jogosult lehessen valaki az osztalékra. A társaság részvényárfolyama egyébként történelmi csúcsra emelkedett a napokban, azonban a tegnapi 774 forintos záró árfolyammal számolva is 4 százalék feletti osztalékhozamot tud biztosítani a részvény.

Duna House: Vegyes számokat közölt a Duna House, a magyarországi lakásközvetítés és a pénzügyi szegmens visszaesett tavalyhoz képest, viszont a lengyel szegmens erős maradt, emiatt várhatóan a harmadik negyedéves számok sem lesznek rosszak.

Magyarországi infláció (szeptember): Szeptemberben 2,8 százalékkal növekedett az infláció,a várakozás 2,9 százalék volt. Az mutató értékének csökkenése főként az előző évi magasabb üzemanyagár-bázisnak köszönhető, így éves összehasonlításban az üzemanyagárak 4,6 százalékkal csökkentek. Az infláció csökkenése mellett a szezonálisan kiigazított maginflációs mutató még mindig magasabban 3,9 százalékon áll, amely az előző hónaphoz képest 0,1 százalékpontos növekedést mutat, amely azért jelzi, hogy az alapfolyamatok inflációs nyomást mutatnak. A forint mérsékelt gyengüléssel reagált az adatra, a ma reggeli órákban 333,9-nél tartózkodik az EURHUF árfolyama.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.