KBC Equitas
2019. október 2. 8:34

Gyorshírek szerda reggel

  

Amerikai PMI: A vártnál gyengébb amerikai feldolgozóipari beszerezési menedzser index elrontotta a hangulatot a tőzsdéken. A szeptemberi adat a várt 50 ponttól elmaradva, 47,8 lett, amely évtizedes mélypontot jelent az ISM PMI-ban. Nyitáskor még pluszban tartózkodtak az amerikai indexek, valamint Európában is csak enyhe mínuszokat láthattunk, azonban zárásra több mint egy százalékkal csökkentek a főbb indexek, az S&P 500, Dow Jones és Nasdaq rendre 1,2 százalék körüli mínuszban zárt, míg a DAX, EuroStoxx 1,3 százalékkal csökkent.

Gyenge volt a BUX is: A magyar tőzsde sem maradt ki az eséséből a fejlett piacok rossz teljesítménye után, a BUX 1,2 százalékkal csökkent. A vezető részvények közül az OTP 1,6, a Mol 0,7, a Richter 1,1, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékos mínuszban zárt.

Mol finomítói árrések: Emelkedtek szeptemberben a Mol finomítói árrései, a csoportszintű árrés az augusztusi 5,4 dollár/hordós szintről 5,8-ra emelkedett, a harmadik negyedévet nézve pedig a finomítói árrések átlagban a legerősebbek voltak az idei évben. Ugyanez már nem volt elmondható a petrolkémiai árrésről, amely az augusztusi 401,7 eurós szintről 336,6-ra esett, amely a legalacsonyabb havi adat lett az évben.

Külkereskedelmi mérleg: A magyar makroadatok közül a júliusi külkereskedelmi mérleg lesz fontos, amelyet 9 órakor fog közzétenni a KSH.

Olajkészletek: Érdemes a mai napon figyelni az olaj piacát, mivel az EIA a mai napon teszi közzé a heti olajkészlet adatokat az Egyesült Államokból. Az API keddi adatai szerint viszont az előző héten 5,9 millió hordóval csökkentek a készletek, ez pedig a tegnap 1 százalékos olajárfolyam-emelkedést okozott.

Brexit: Boris Johnson új tervet vázolt fel a kilépéssel kapcsolatban a Telegraph információi szerint, amely két határövezetet hozna létre egészen 2025-ig, ezzel egy speciális kapcsolatban hagyva Észak-Írországot az Európai Unióval. Boris Johnson a részletes tervezetet a mai napon fogja elküldeni az Európai Uniónak, valamint a pontos tervezetet is várhatóan a mai napon tudhatjuk meg.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.