KBC Equitas
2019. szeptember 11. 8:37

Gyorshírek szerda reggel

   

Indexek: Óvatos hangulat uralkodott a fejlett részvénypiacokon, jelentős elmozdulás egyik fontosabb börzeindexben sem volt. A legjobban teljesítő tőzsde a londoni volt 0,4 százalékos emelkedéssel. A kereskedők egyelőre kivárhatnak a holnapi EKB-kamatdöntés előtt.

Világpolitika: Donald Trump amerikai elnök tegnap elbocsátotta John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadót. Bolton keményvonalas álláspontot képviselt Irán, Észak-Korea és Venezuela ügyében is. Trump Twitteren azt írta, hogy sok témában különböztek a véleményeik. Bolton távozásával esély nyílhat enyhülésre például Iránnal kapcsolatban is, amely az olajkitermelés miatt lehet kritikus kérdés.

Autóipar: A publikum számára holnap nyílik meg az idei frankfurti nemzetközi autóshow, ahol több gyártó is új modelleket mutathat be, és akár izgalmasabb bejelentések is várhatóak. A befektetők optimisták az esemény előtt, tegnap vették az európai autóipari részvényeket, a Continental például 4 százalékot erősödött.

Apple: Az Apple tegnap bemutatta új mobilkészülékeit, amelyek több kamerával rendelkeznek, a korábbiaknál gyorsabbak, és hosszabb élettartamú akkumulátorral vannak ellátva. A 11-es modell ára 699 dollártól indul, a Pro verziók pedig 999 dollártól kezdődnek. Az Apple bejelentése előtt tegnap mi is írtunk egy beharangozót.

BUX: Nagy csökkenés volt tapasztalható a magyar tőzsdén, a BUX 1,3 százalékkal esett vissza. A Richter 2 százalékkal csökkent, de a Mol és az OTP gyengülése is 1 százaléknál nagyobb mértékű volt. A komponensek közül a CIG Pannóniának ment a legjobban 2,7 százalékos emelkedéssel.

Tőkeemelés történt az OTP Bank Romania-ban: Az OTP több mint 300 millió lej értékű tőkeemelést hajtott végre a romániai leánybanknál, forintban kifejezve több mint 21 milliárd összegű emelés történt.

Céget vett a 4iG: A 4iG 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a Veritas Consulting Kft-ben, amely egy főként SAP tanácsadással foglalkozó cég.

Infláció: Augusztusban 3,1 százalékos volt az éves pénzromlás, ez elmarad a 3,2 százalékos várakozástól. Az áremelkedést leginkább az élelmiszerek, a szeszes italok és a dohányáruk hajtották, de például a lakbér is átlagosan 10 százalékkal emelkedett, az üzemanyagárak viszont csökkentek.

Forint: A vártnál alacsonyabb infláció hatására gyengült a forint, így tegnap napközben 331,8-al új mélypontra került a hazai deviza az euróval szemben. Ma reggel az EURHUF 331,5, az USDHUF pedig 300,2.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.