KBC Equitas
2019. szeptember 4. 8:33

Gyorshírek szerda reggel

  

Vámok: Kedden egy jelentős eséssel indították el a szeptembert az amerikai piacok, amely leginkább annak köszönhető, hogy Kína újabb vámokat szabott ki az Egyesült Államok termékeire, miután vasárnaptól az amerikai fél újabb 15 százalékos vámjai életbe léptek. A vámháború ezzel folytatódik, amelyet a piacok érthetően negatívan értékeltek. A Dow Jones 1,1 százalékkal esett, az S&P 500 0,7 százalékkal zárt lejjebb, míg a Nasdaq szintén 1,1 százalékos mínuszban zárt. A hangulatot pedig tovább rontotta a gyenge amerikai feldolgozóipari adat is.

Javuló hangulat: Tegnap meglepetésre a vártnál nagyobb bővülést mutatott Kínában a Caixin beszerzési menedzser index, mind a szolgáltató, mind az ipari szektorban. Hong Kong kormányzója sajtóértesülések szerint ma hivatalosan is bejelentheti, hogy visszavonja a Kínával szembeni kiadatási törvénytervezetet, amely a elmúlt hónapok tüntetésinek volt a fő okozója. A hírekre az ázsiai piacok jelentős emelkedéssel zártak.

Európa: Az európai piacok mérsékelt eséssel zárták a tegnapi napot, a DAX index 0,4 százalékkal került lejjebb, a CAC fél, az FTSE 100 pedig 0,2 százalékkal gyengült. Az ázsiai piacok jó teljesítménye miatt az európai határidős indexek is jelentős, 1 százalék körüli pluszban tartózkodnak. Mai napon az európai makroadatok tekintetében a szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexekre lesz érdemes figyelni.

Brexit: A gazdasági adatokon túl a brit parlament szavazásai is okozhatnak még fordulatokat a Brexit ügyében. Tegnap ugyanis a parlament megszavazta, hogy napirendre kerüljön a megállapodás nélküli Brexit tiltásáról szóló törvénytervezet. Ez alapján, ha a nem sikerül megállapodni októberig a kilépés feltételeiről, akkor a kormánynak majd halasztást kellene kérnie, azonban Boris Johnson ezt határozottan elutasítja, sőt ebben az esetben még az előrehozott választások kiírása is szóba kerülhetne.

BUX: A magyar piac alulteljesítő volt tegnap Európában belül, a BUX index 0,7 százalékos mínuszban zárt. A blue chipek közül az OTP-nek nem sikerült tovább erősödnie 12000 forint felett, zárásra pedig ismét 10 forinttal alatta 11990 forintig süllyedt az árfolyam. A Mol szintén nem volt jó erőben 1 százalékos mínuszban, 2874 forinton zárt. Enyhén csökkent a Richter árfolyama is, 4968 forinton fejezte be a kereskedést, egyedül a Magyar Telekom erősödni, 423 forintig.

Opus: Rendkívüli közgyűlést tart az Opus október 4-én, a társaság részvényesei a kötvénykibocsátásra vonatkozó felhatalmazásról, új igazgatósági tagok megválásztásáról, valamint saját részvények vásárlásáról dönthetnek majd.

EURHUF: A történelmi mélypontok után enyhén erősödni tudott a forint, és ma reggelre a 330-as szint alá került az árfolyam az euróval szemben.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.