KBC Equitas
2019. augusztus 28. 8:37

Gyorshírek szerda reggel

  

Mérsékelt mozgásokkal indulhat ma reggel a kereskedés az európai piacokon a határidős indexek egyelőre a tegnapi záróértéküknél tartózkodnak. Tegnap mindenesetre enyhén optimista hangulatban telt a kereskedés Európában, a DAX index és a CAC is 0,6 százalékkal emelkedett, a londoni FTSE viszont stagnált. Ugyanez már nem volt jellemző az amerikai piacokra, a kezdeti pluszok zárásra elolvadtak, és végül a vezető indexek közül az S&P 500 és a Nasdaq 0,3, a Dow Jones pedig közel fél százalékos mínuszban zárt.

Szlovák sajtóértesülések szerint eladhatja szlovák leánybankját az OTP, bár hivatalos közlemény erről nem érkezett a társaság részéről. A szlovákiai piacon egyébként csak 1,8 százalékos részesedéssel rendelkezik csak az OTP, és összességében az elmúlt éveket együttvéve inkább csak veszteséget termelt a leánybank, a legutóbbi féléves jelentés alapján volt már nyereséges a leánybank.

Az értesülés kevésbé volt jelentős az OTP árfolyamára nézve, inkább az MSCI index átsúlyozásra fókuszáltak tegnap a befektetők, napközben nagyot is esett az OTP letörve ezzel a 12000 forintos szintet, ám zárásra sikerült 12000 forintig visszakapaszkodnia.

Az OTP esésével gyengén szerepelt a BUX index is, valamint a többi blue chip is mínuszban zárt a Magyar Telekom részvényét kivéve, amely 0,7 százalékkal tudott erősödni. A Mol tovább folytatta lefele tartó útját 2876 forintig, a Richter pedig fél százalékos mínuszban, 4790 forinton zárt.

A kispapírok felől is fontos vállalati hírek érkeztek, a Waberer’s tegnap este tájékoztatta a befektetőket, hogy kiterjeszti az Audi Hungáriával való együttműködését, amelynek keretében logisztikai szolgáltatásokat fog nyújtani, illetve a külső logisztikai központ üzemeltetését is átveszi a cégtől.

Tegnap este tette közzé gyorsjelentését a Duna House, amelyben az árbevételt tekintve jelentős 32 százalékos növekedésről számolt be, azonban az erős bázis miatt a Duna House üzemi eredménye 36 százalékkal csökkent. A társaság megerősítette a 2019-es évre vonatkozó előrejelzését, hozzátéve azonban, hogy a MyCity projektek csúszásai miatt elképzelhető, hogy az idei évre tervezett átadások egy része 2020-ra csúszhat át.

Tegnap változatlanul hagyta az irányadó kamatot a Magyar Nemzeti Bank, ez persze kevés meglepetést okozott, sokkal fontosabb volt a döntést követő közlemény, amelyben a jegybank kiemelte, hogy a romló külső konjunktúra miatt az infláció várhatóan tovább mérséklődik, 3 százalékos szintre, azzal együtt, hogy a belső kereslet továbbra is élénk. A forint enyhe gyengüléssel reagált az MNB döntésére, 329,6-ig emelkedett az EURHUF árfolyama, ma reggel pedig ennél néhány fillérrel lejjebb 329,4-nél jár az árfolyam, a 330-as szinthez közeledve így mérsékelt mozgásokat mutatott a forint.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.