KBC Equitas
2019. július 24. 8:33

Gyorshírek szerda reggel

  

Nagy európai cégek jelentéseivel indul a mai reggel, azonban a vállalatok számára inkább borúsan. Hatalmas veszteséget könyvelt el a Deutsche Bank a ma reggel közzétett második negyedéves gyorsjelentésében. A bank 3,1 milliárd eurós veszteséggel zárta a negyedévet, nagyrészt az átstrukturálással járó költségek is rontották az eredményt, de így is jóval alulmúlta a konszenzust. A részvényárfolyam 3 százalékos mínuszban nyithat. A Daimler előző negyedéve szintén nem sikerült olyan jól, habár az eladások a konszenzust felülmúlták, EBIT szinten veszteséges volt a negyedév, viszont az év második felére már pozitív cash flow-t vár a menedzsment, a részvény enyhe mínuszban nyithat.

A gyenge gyorsjelentések miatt az európai nyitás is visszafogottabb lehet, jelenleg a határidős indexek néhány pontos pluszban, de inkább a tegnapi záróértékük körül tartózkodnak. A közelgő csütörtöki EKB kamatdöntés előtt viszont inkább a kivárás, illetve a kamatcsökkentési spekulációk mozgathatják az európai tőzsdéket. Ezzel együtt viszont az euró kéthavi mélypontján tartózkodik a dollárral szemben.

Az európai tőzsdék viszont tegnap nagyot raliztak, a DAX index több mint másfél százalékkal emelkedett. Annak ellenére, hogy a Continental visszavágta a 2019-es profitvárakozását, közel 7 százalékkal emelkedett az árfolyam, de a befektetők az autógyártó cégek és beszállítóik részvényeit is vették. A francia tőzsde közel 1 százalékkal emelkedett, és a londoni FTSE 100 is 0,6 százalékkal zárt feljebb.

Jó hangulatban telt a kereskedés a tengerentúlon is, az S&P 500 újra 3000 pont fölé került, 0,7 százalékos emelkedéssel, a Dow Jones és a Nasdaq pedig egyaránt 0,6 százalékot tudott erősödni. Az emelkedéshez a pozitív gyorsjelentések is hozzájárultak. A Coca-Cola várakozáson felüli negyedévről számolt be, amely több mint 5 százalékkal repítette feljebb az árfolyamot, de a United Technologies is a konszenzust felülmúló eredményről számolt be.

A magyar tőzsdén már visszafogottabb volt az emelkedés, a BUX index néhány pontos pluszban tudott zárni. Az OTP árfolyama napközben 12700 forint felett is tartózkodott, de végül csak fél százalékos pluszban sikerült zárnia, 12680 forinton. A Richter és a Magyar Telekom enyhe, 0,3 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, a Mol részvényéből viszont napközben elfogyott a lendület, 3100 felett is járt az árfolyam, viszont a zárásra 3082 forintig csökkent az árfolyam, ezzel 0,6 százalékkal került lejjebb a részvény.

Nem változtatott az irányadó kamaton az MNB a tegnapi kamatdöntő ülésen, amely megfelelt a várakozásoknak. Érdekességeket inkább az ülést követő közlemény tartogatott, a jegybank kitért a nemzetközi jegybankok várhatóan változó monetáris politikájára, valamint a maginflációval kapcsolatban várakozásuk szerint az idei év végétől 3 százalékra csökkenhet a mutató, amely a külső dezinflációs hatásoknak köszönhető.

A továbbra is fennálló iráni konfliktus, és a tegnap közzétett, a vártnál nagyobb mértékben visszaeső API (American Petroleum Institute) által közzétett amerikai olajkészlet adatok miatt tovább emelkedett az olaj árfolyama.  A hivatalos amerikai kormányzati adatot a mai napon fogják közzétenni, amely szintén befolyásolhatja a mozgást. A WTI jelenleg 57 dollárnál, a Brent pedig 64 dollárnál tartózkodik.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.