KBC Equitas
2019. július 17. 8:32

Gyorshírek szerda reggel

  

Enyhe mínuszban várják a nyitást az európai indexek, amely legfőképp az amerikai elnök tegnapi üzenetének köszönhető, mely szerint a Kínával való megegyezés még messze van. Mivel a gyorsjelentések még csak később indulnak be Európában, legfőképpen a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos fejlemények mozgathatják az indexeket.

Tegnap egyébként jó hangulatban telt a kereskedés Európában, a DAX index 0,3 százalékkal, a CAC és az FTSE 100 is 0,6 százalékkal tudott emelkedni. A részvények közül kiemelkedett például a Lufthansa, amelyre kereskedési ötletet is megfogalmaztunk, illetve a Deutsche Bank is 4 százalékot tudott emelkedni.

A tengerentúlon viszont már nem tudtak erősödni az indexek, így lefordulva a történelmi csúcsokról az S&P 500 0,3 százalékos mínuszban zárt, a Dow Jones inkább stagnált, néhány pontos mínuszban zárta a napot, illetve a Nasdaq is 0,4 százalékot gyengült. A kereskedelmi tárgyalások várható elhúzódása miatt az IT szektor gyengén teljesített, illetve az olajár esése miatt az energiaszektor is az alulteljesítők között volt.

Tegnap három amerikai nagybank tette közzé gyorsjelentését, amelyből igazán jól csak a Goldman Sachs-nek sikerült a második negyedéve, a részvényárfolyam pedig erősödni is tudott. A JP Morgan habár hozta az elemző várakozásokat, a romló kilátások miatt nehezen mozdult felfele a részvény, de végül 1 százalékos pluszban zárt, míg a Wells Fargo-nak fontos üzletága teljesített rosszul, emiatt a részvényárfolyama is gyengült. Mai nap a Bank of America, Morgan Stanley, IBM, valamint a Netflix gyorsjelentéseire lesz érdemes figyelni.

Az elmúlt időszakban is tapasztalható vegyes teljesítményt hozták a vezető részvények a magyar tőzsdén, amelyek így a BUX index stagnálását hozták magukkal. A leggyengébben a Richter teljesített, amely a fontos támaszt jelentő 5000 forintos szinten zárt. A Mol 1,1 százalékos emelkedéssel át tudta törni a 3000 forintos ellenállást. Továbbra is tudja tartani a 12400 forintos szintet az OTP, tegnap 0,4 százalékos pluszban zárt a részvény. A Magyar Telekom szintén erősödni tudott, 1 százalékos pluszban 438 forinton zárt.

A Tigáz Zrt-ben 49,6 százalékos részesedést szerzett a Status Energy Magántőkealap, amely az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésébe tartozik. A Tigáz Zrt. működtetéséért és szakmai irányításáért a jövőben is Lehőcz Balázs Gábor felel vezérigazgatóként. Az új tulajdonos a földgázelosztó társaság menedzsmentjébe Kiss Csabát üzletfejlesztési- és stratégiai vezérigazgató-helyettesnek, Baji Csabát, az Opus Global Nyrt. energetikai divíziójának vezetőjét pedig igazgatósági tagnak delegálja majd, írja a Portfolio.hu. Tavaly egyébként a Tigáz közel 25 milliárd forintos adózott eredményt ért el. Az Opus a magyar tőzsdén tegnap 2,7 százalékos pluszba ugrott hírre.

Az EURUSD az 1,12-es szint közelében tartózkodik a ma reggel megjelenő eurózónás inflációs adat előtt. A várakozás szerint továbbra is alacsony 1,2 százalékos szinten alakulhatott júniusban az infláció.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.