KBC Equitas
2019. július 3. 8:35

Gyorshírek szerda reggel

  

Kedden ismét sikerült a történelmi csúcson való zárás az S&P 500 indexnek, igaz hétfőn napon belül már járt magasabban az index, a záróárakat nézve a tegnapi 2973 pont a mindenkori maximum záróárat jelenti. A hétfői emelkedés után azért a tengerentúlon már mérsékeltebb pluszokat mutattak az indexek, a Dow Jones és a Nasdaq is 0,2 százalékkal tudott emelkedni.

Folytatták az emelkedést az európai piacok is tegnap, bár az erősödés mértéke szintén kisebb volt, mint a hétfőn. A főbb indexek közül a Stoxx 600 0,3 százalékos pluszban zárta napot, jól teljesített a londoni tőzsde 0,8 százalékos plusszal, a DAX index viszont inkább oldalazott, csak néhány pontos pluszban tudott zárni.

A nemzetközi piacokkal összhangban a BUX index is enyhe pluszban zárt kedden, 40767 ponton. A vezető részvények közül az OTP-nek sikerült megerősíteni a hétfői fordulatot, és köze másfél százalékos pluszban zárt, ezzel a 200 napos mozgóátlaga fölé került. Szintén erősödni tudott a Magyar Telekom részvénye, amely 425,5 forinton zárt, 1,2 százalékos pluszban. A Mol és a Richter részvényei viszont gyengélkedtek, mindkét papír árfolyama fél százalék körüli csökkenésben zárta a napot.

A szerdai nyitás előtt az európai piacokon mérsékelt elmozdulásokat mutatnak a határidős indexek, egyelőre inkább pár pontos pluszban tartózkodnak annak ellenére, hogy ázsiában gyengébbre sikerült a zárás. Ebben az is közrejátszhatott, hogy a kínai Caixin szolgáltató szektori beszerzési menedzser index értéke a várt 52,7 pontnál alacsonyabb, 52 pont lett. Az érték azért még mindig bővülést mutat, de az elemzők által vártnál mérsékeltebb ütemet.

Nincs vége a nagy mozgásoknak a Bitcoin árfolyamában, a nagy esések után, a ma reggelre már újból több mint 7 százalékot ralizott és közelíti a 11500 dollárt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.