KBC Equitas
2019. június 26. 8:39

Gyorshírek szerda reggel

  

Mérsékelt mozgások mellett folyt tegnap a kereskedés Nyugat-Európában, a főbb részvényindexek közül a DAX 0,4, a CAC 0,1 százalékkal csökkent, a londoni FTSE 100 0,1 százalékot tudott emelkedni. A tengerentúli tőzsdék már gyengébben teljesítettek, az S&P 500 közel 1 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést, a Dow Jones 0,7 százalékot csökkent, míg a technológiai szektor részvényei nagyobbat estek, a Nasdaq másfél százalékos mínuszban zárt.

Jerome Powell tegnapi beszédében továbbra is hangsúlyozta a jegybank függetlenségét, és arra utalt, és némileg hűtötte a kamatcsökkentési várakozásokat, a piacok gyengébb teljesítményére a Fed-elnök beszéde is kihatott. Emiatt ma reggel az európai határidős indexek is inkább mínuszt mutatnak.

Egy százalékos mínuszban 40061 ponton zárta a keddi napot a BUX index, kissé alulteljesítve az európai piacokat. A vezető részvényeknél is folytatódott a csökkenő trend, kivétel volt a Magyar Telekom, amely enyhén 0,7 százalékkal emelkedett. A Mol részvénye egy százalékot csökkenve, 3072 forinton zárt, a Richter pedig 1,2 százalékot csökkent. A magyar kormány eladja a Magyar Gáz Tranzit (MGT) 100 százalékos részesedését a Mol FGSZ Földgázszállító Zrt-jének 38 milliárd forintért (az MGT a magyar és a szlovák gázvezeték üzemeltetéséért felel).

Tegnap 11500 forintnál, másfél százalékos mínuszban zárta az OTP a napot, azonban napközben elérte a kereskedési ötletünkben meghatározott stop szintet, így nyitott ötletünket valamivel több mint 4 százalékos mínuszban lezártuk.

A forgalmasabb papírok közül az Opus és a 4iG részvénye teljesített jól, 4,8 valamint 4 százalékos plusszal. Tovább emelkedett a Waberer’s árfolyama is, tegnap 4,9 százalékos pluszban 1280 forinton zárt.

Változatlanul hagyta az irányadó kamatot és az overnight betéti kamatot is az MNB a tegnapi kamatdöntő ülésén. Mindössze a korábban megcélzott kiszorítandó többletlikviditás mértékén változtatott a jegybank, amely 100 milliárd forinttal csökkent, amely csak egy kisebb szigorításként értékelhető.

Az MNB frissítette GDP növekedési várakozását is, 2019-re 4,3 százalékos bővülés prognosztizál a korábbi 3,8 százalékos előrejelzéshez képest, a következő két évre pedig 3,3 százalékos GDP növekedést. Az inflációban a jegybank idén egy tized százalékponttal magasabb 3,2 százalékos mértéket vár, 2020-ban 3,4, 2021-ben pedig 3,3 százalékos lehet az áremelkedés üteme. A forint piacán nagy mozgásokat nem, láthattunk, kisebb erősödéssel 323,4-nél jár az EURHUF árfolyam.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.