KBC Equitas
2019. június 19. 8:31

Gyorshírek szerda reggel

  

Mario Draghi szavai segítettek tegnap az európai piacokon, az EKB elnöke tegnapi beszédében bejelentette, hogy amennyiben továbbra sem emelkedik az infláció, akkor készek csökkenteni a kamatokat, vagy újabb eszközvásárlási programba kezdenek. Draghi bejelentésére az euró gyengüléssel reagált, így a Fed kamatdöntéséhez közeledve az EURUSD kurzusa, kicsivel 1,12 alatt tartózkodik.

Az európai piacok szinte kivétel nélküli emelkedéssel reagáltak a bejelentésre, a DAX 2 százalékos pluszban zárt, a francia tőzsde szintén 2 százalék felett, míg a londoni FTSE 100 1,2 százalékot emelkedett kedden.

A jó hangulat a tengerentúlon is kitartott, már nyitáskor egy százalék körüli pluszokat láthattunk a főbb indexeknél, és a nap végére is a Dow közel 1 százalékot, az S&P 500 és a Nasdaq pedig közel 1,4 százalékot erősödött. Ma reggel az európai piacokon kivárással indulhat a kereskedés, a főbb nyugat-európai indexek a tegnapi záróértéküknél tartózkodnak a reggeli határidős árfolyamok alapján.

Mai nap a Fed kamatdöntő ülésére figyelhetünk, az elemzői várakozások szerint hamarosan (legkorábban júliusban) sor kerülhet egy kamatcsökkentésre, de a mostani ülésen nem várható módosítás a kamatokban.

A magyar tőzsde is emelkedni tudott kedden, bár a nemzetközi piacokhoz képest így is alulteljesítő maradt a 0,4 százalékos erősödéssel. A BUX index így is újra közel jár a 41000 pontos szinthez, a vezető részvények közül pedig a Richter emelkedett ki majdnem négy százalékos emelkedéssel 5240 forinton zárt. Kevésbé volt jó napja az OTP részvényének, amely 0,8 százalékot gyengült, valamint a Magyar Telekom részvényárfolyama is 0,9 százalékot csökkent. A Mol pedig inkább stagnált, néhány forinttal lejjebb a hétfői záróártól 3146-on fejezte be a kereskedést.

A prémium kategóriába került a 4iG részvénye, amely az ötödölést követő nagy emelkedés után tegnap 4 százalékos mínuszban zárt. A Richter részvénye pedig a mai naptól osztalékszelvény nélkül forog.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.