KBC Equitas
2019. június 12. 8:37

Gyorshírek szerda reggel

   

Jó hangulatban zajlott a kereskedés tegnap Nyugat-Európában, jellemzően fél százalék körüli növekedést értek el a fontosabb börzeindexek. Kiemelkedett a DAX 0,9 százalékos erősödéssel, igaz a frankfurti tőzsdén a börzék többségével ellentétben ez volt a hét első kereskedési napja. Az Egyesült Államokban is optimista hangulatban kezdődött tegnap a kereskedés, a nap végére viszont visszahúzták az árfolyamokat, így a három nagy börzeindex nem mozdult el jelentősen.

A pünkösdhétfői szünnap után a budapesti tőzsdén is megindult a kereskedés, a BUX alulteljesítő volt, enyhe 0,2 százalékos emelkedéssel. A nagyok közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban 3,5 százalékos erősödéssel, de emelkedett a Mol is. A Richter viszont stagnált, az OTP pedig 0,6 százalékot visszaesett. A komponensek közül egyébként kiemelkedett a 4iG 6,2 százalékos izmosodással.

Tegnap eget rengető makrostatisztikai adat nem befolyásolta a kereskedést a nyugati piacokon, ma hajnalban viszont közzétették a kínai inflációs adatokat. A kínai pénzromlás a várt 2,7 százalék volt májusban, főképpen a sertéshús 18 százalékos drágulása hajtotta az inflációt, mely így 15 hónapos csúcsra ért. Délután pedig fény derül az amerikai inflációs statisztikára is, az elemzők enyhe lassulást, 1,9 százalékos árdrágulást várnak éves szinten.

Az alacsony amerikai inflációt egyébként Trump a Twitteren gyönyörű dolognak nevezte. Emellett az amerikai elnök ismételten nyomást gyakorolt a Fed-re a monetáris lazítás érdekében, szerinte az amerikai gazdaság súlyos hátrányt szenved a magas jegybanki kamatok miatti erős dollár miatt.

Visszapattant tegnap a forint az euróval szemben a 320-as szintről, jelenleg már 321-en cserél kezet a két deviza. Az amerikai inflációs adat miatt érdemes figyelni a dollárárfolyamot is, mely május vége óta sokat gyengült az euróval szemben, az EURUSD ma reggel pedig 1,134.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.