KBC Equitas
2019. június 5. 8:34

Gyorshírek szerda reggel

  

Sikerült megnyugtatnia a Fednek a piacokat, Jerome Powell kijelentette, hogy a gazdaság további lassulása esetén a központi bank kész támogatni a gazdaságot akár egy kamatcsökkentéssel is, amelyre legközelebb június közepén kerülhetne sor. A tengerentúli tőzsdék jelentősebb emelkedéssel reagáltak a hírre, a Dow Jones és az S&P 500 egyaránt 2 százalékos erősödéssel zárta a napot, a technológiai szektor kiemelkedőbb teljesítményével pedig a Nasdaq 2,6 százalékkal zárt feljebb.

Az EKB kamatdöntéséhez közeledve megtudhattuk a májusi eurózónás inflációt, amely a vártnál mérsékeltebb 1,2 százalékos értéket mutatott. Ez az áprilisi adathoz képest 0,5 százalékpontos csökkenés, amely főként az energiaárak csökkenésének köszönhető. Az alacsony infláció miatt egyre kisebb a valószínűsége, hogy az EKB szigorító lépésekbe kezdene.

Valószínű az inflációs adat és akár esetleges további gazdasági stimulus bejelentése az EKB részéről is megalapozta a jó hangulatot az európai piacokon, a DAX 1,5 százalékkal a CAC 0,5 százalékkal és az FTSE 100 0,4 százalékkal tudott emelkedni.

Mérsékelt, 0,1 százalékos emelkedéssel zárt tegnap a BUX index 41150 ponton, amely a nemzetközi hangulathoz képest enyhe alulteljesítést jelentett. A blue chipek közül a Mol volt a legerősebb, 1,1 százalékos pluszban zárta a napot, szintén emelkedni tudott az OTP 0,8 százalékot, illetve a Magyar Telekom is 0,3 százalékkal feljebb zárt. Gyenge napja volt viszont a Richternek közel 3 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.

Nagyot ralizik eddig a forint az euróval szemben a hét elejét még 325-nél kezdte, kedden pedig már 322 alatt is járt a forint, és a ma reggeli árfolyamadatok alapján 321,9-nél tartózkodik. A költségvetésben tervezett alacsonyabb hiány, valamint az EU-ban a centrum országok hozamcsökkenése a lassuló növekedési kilátások miatt mind szerepet játszhatott az erősödésben.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.