KBC Equitas
2019. május 29. 8:33

Gyorshírek szerda reggel

  

A fejlett piacokon újra fokozódnak a feszültségek, míg Európában az olasz költségvetéssel kapcsolatos helyzet, és a kilátásba helyezett túlzott deficit eljárás miatt negatív a hangulat, addig a tengerentúlon a tovább mélyülő kereskedelmi, illetve egyre inkább technológiai háború tartja nyomás alatt a piacokat.  Miközben a Huawei bírósághoz fordult az életbe lépett tiltások ellen miszerint nem vásárolhatnak amerikai cégektől alkatrészeket, Kína is megpróbálhat visszavágni a ritka fémek árának megemelésével, amelyek a technológiai szektornak kulcsfontosságú alapanyagai.

Tegnap a nyugat-európai tőzsdék még enyhe 0,4 százalék körüli mínuszban zártak, a ma reggeli nyitás viszont nagyobb 1 százalékhoz közeli esést vetít előre a határidős árfolyamok alapján. Az Egyesült Államokban is egyaránt csökkentek a főbb indexek, a Dow Jones 0,9, az S&P 500 0,8, a Nasdaq 0,4 százalékot csökkent.

Felülteljesítő volt viszont a BUX index, 0,6 százalékos emelkedéssel, azonban a blue chipek vegyes elmozdulásokat mutattak. Nem volt jó napja az OTP részvényének, 1,9 százalékot csökkent az árfolyama, valamint a Magyar Telekom sem teljesített jól másfél százalékos mínuszban zárt, a Mol viszont több mint két százalékkal tudott erősödni. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Richter, amelynek részvénye 4 százalékos pluszban zárt, miután kedvező hírek érkeztek a Vraylar felől, amelynek az FDA engedélyezte a kiterjesztett alkalmazását, így szélesebb körben lehet majd alkalmazni a gyógyszert.

Tegnap piaczárás után tette közzé negyedéves jelentését a Duna House, amelyben jelentős növekedésről számolt be. Az alaptevékenységből származó bevételek 18 százalékkal emelkedtek, az adózott eredmény pedig 11 százalékkal. Ugyan az EBIT szint közel 70 százalékkal csökkent a tavalyi első negyedévhez képest, ez a 2018-as Reviczky projektből származó eredmény elszámolása miatti magasabb bázisnak köszönhető.

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamatrátán a Magyar Nemzeti Bank, és a kamatdöntő ülést követő közleményben sem volt jelentős változás az előző hónaphoz képest. A forint újra gyengüléssel reagált a változatlan jegybanki kommunikációra, tegnap napközben 326,8-ig gyengült az euróval szemben, a ma reggeli árfolyam alapján pedig már 327 felett jár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.