KBC Equitas
2019. április 24. 8:31

Gyorshírek szerda reggel

  

A Richter és a Mol vitte a hátán a magyar tőzsdét tegnap, mindkét blue chip 2 százalék feletti emelkedéssel zárta a napot. Európában az olajszektor kiemelkedő volt, ez a Mol árfolyamára is kihathatott, valamint a Richternél pozitívan reagálhatott az árfolyam az Európai Parlament döntésére, amely eltörölt egy eddig érvényben levő rendeletet, ami miatt az európai gyógyszer gyártók versenyhátrányban voltak az indai, kínai és orosz cégekkel szemben.

Ma tartja éves közgyűlését a Richter, amelyen elfogadásra kerülhet a 100 forintos osztalék, ez a tegnapi záróárfolyammal kalkulálva 1,8 százalékos osztalékhozamnak felel meg. Legkésőbb június 20-áig lehet még Richter részvényt vásárolni, ahhoz hogy jogosultak lehessünk az idei osztalékra.

A BUX indexnek sikerült az új történelmi csúcs, 43245 ponton zárt az index. Az OTP és a Magyar Telekom viszont gyengélkedett, előbbi 1 százalékot csökkent, a Telekom pedig 0,2 százalékos mínuszban 462 forinton fejezte be a napot.

Az Egyesült Államokban is történelmi csúcsra meneteltek az indexek, köszönhetően a jó vállalati jelentéseknek. Az S&P 500 2933 ponton 0,9 százalékos emelkedésben, a Nasdaq 1,3, a Dow Jones pedig fél százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A részvények közül kiemelkedett a Twitter, és a Coca-Cola. A közösségi oldal részvénye 15 százalékot ralizott a vártnál jóval erősebb gyorsjelentésre, a Twitter havi felhasználóinak száma elérte a 330 milliót, míg a várakozás 318 milliót volt. A Coca-Cola is felülmúlta a várakozásokat, valamint a legutóbbi gyengébb jelentés után, most szép növekedésről számolt be a cég, a részvényárfolyam 1,7 százalékot emelkedett.

Nem találták az irányt a főbb nyugat-európai tőzsdék napközben, azonban a jó hangulat zárásra Európára is átragadt a tengerentúlról, és enyhe pluszban zártak az indexek. A DAX index 0,1 százalékot, a CAC 0,2 míg az FTSE 100 0,8 százalékot emelkedett. A német cégek közül ma reggel az SAP tette közzé gyorsjelentését, amelyben összességében pozitívan sikerült, a társaság bevételek növekedése mellett megemelte a következő évekre szóló profitvárakozását. Szintén érdemes lehet figyelni a Deutsche Bankkal kapcsolatos fúziós híreket, valamint a Wirecard közelgő jelentése előtt számolt be arról, hogy a Softbank 900 millió eurót fektet a cégbe.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.