KBC Equitas
2019. április 17. 8:29

Gyorshírek szerda reggel

  

Mérsékelt emelkedés volt tegnap tapasztalható a fejlett részvénypiacokon, Nyugat-Európában fél százalék alatti növekedés volt a jellemző, a német DAX index teljesített kissé felül 0,7 százalékos erősödéssel. A tengerentúlon 0,3 százalék alatti javulást értek el a főbb indexek.

Tegnap a Bank of America folytatta a banki jelentések sorát, az árfolyam nem mozdult el nagy mértékben. Zárás után a Netflix és az IMB is közzétette első negyedéves eredményeit, amelyek majd a mai kereskedésre lehetnek hatással. A mai nap pedig a Morgan Stanley és a Pepsi gyorsjelentése hozhatja majd lázba a befektetőket.

A hétfői zárócsúcs után tegnap lefordult az OTP árfolyama, 1,1 százalékos csökkenéssel 13080 forinton zárt. Egy százalékos esést szenvedett el a Magyar Telekom, valamint a Mol is 0,4 százalékkal lejjebb került. A komponensek közül legjobban az Autowallis teljesített, az autós cég árfolyama 7,8 százalékkal erősödött.

A többi blue chippel ellentétben a Richter 2,9 százalékos növekedést tudott felmutatni. A magyar gyógyszercéggel kapcsolatban pozitívum, hogy a részvényre 6200 forintról 6410 forintra emelte a célárát a JP Morgan, amely semlegesről vételire módosította ajánlását. E mellett az Alvogen gyógyszergyár bejelentette, hogy piacra fog lépni az Esmya generikus változatával, amely így versenytársat jelenthet a Richter számára. Ez azonban nem nagy negatív meglepetés, riválisok érkezésére számítani lehetett a szabadalom 2020. májusi lejárata után, a Richter összesen 3-5 generikum megjelenésével számol 2020 második felétől.

Ma reggelre érkezett meg a kellemes meglepetést okozó kínai első negyedéves GDP adat. A távol-keleti ország gazdasága 6,4 százalékkal növekedett, kicsit ráverve a 6,3 százalékos konszenzusra. A Eurozónában tegnap a ZEW hangulatindex volt érdekes a makroadatok közül, amelynek áprilisi értéke pozitív meglepetést okozva 4,5 lett, az előző -2,5-es érték után. Ma pedig a márciusi inflációs adatokra lehet figyelni a régióból. A tengerentúlról a Fed este közzétételre kerülő Bézs könyve jelenthet kisebb izgalmat.

Tegnap újra 320 alá erősödött a forint az euróval szemben, így az EURHUF jelenleg 319,8. Az olajárfolyam is erősödött, a WTI és a Brent is közel került az idei csúcsához, előbbi ma reggel 64,5 dollár, utóbbi 72 dollár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.