KBC Equitas
2019. április 3. 8:30

Gyorshírek szerda reggel

  

Pozitív volt tegnap a hangulat a nyugat-európai részvénypiacokon, a jelentősebb börzeindexek közül a DAX 0,6, a párizsi CAC pedig 0,3 százalékot emelkedett, a londoni tőzsde pedig 1 százalékos javulással emelkedett ki. Észak-Amerikában már vegyesebb volt a kép, a Dow Jones 0,3 százalékkal lejjebb került, a Nasdaq hasonló mértékben erősödött, az S&P 500 pedig stagnált.

Felülteljesítette a fejlett részvénypiacokat a BUX, a budapesti tőzsdeindex 1,3 százalékkal emelkedett tegnap. A zárásra elért 42213 pont pedig új zárócsúcsot jelent. A nagypapírok közül leginkább az OTP és a Richter húzta a BUX szekerét, mindkét részvény 0,8 százalékot erősödött, de 0,4 százalékkal feljebb került a Magyar Telekom is. A Mol gyengébben szerepelt, 0,2 százalékkal csökkent az olajpapír árfolyama, és a hosszú távú emelkedő trendvonal peremén egyensúlyoz.

Az erős hétkezdés után kedden 2 százalékkal visszaesett a 4iG árfolyama, továbbra is nagyon nagy a forgalom a papírban, tegnap egymilliárd forinttal a második legforgalmasabb részvény volt az OTP mögött. A Világgazdaság szerint a 4iG bejelentkezett vevőként a Magyar Telekom leány T-Systems felvásárlásához, de a hírt egyelőre nem erősítették meg az érintettek. A Londonban jegyzett WIzz Air árfolyama közel 5 százalékkal ugrott meg, miután a társaság pozitívan nyilatkozott a márciusban lezárult üzleti évéről.

Folytatódik a pörgés a brit kilépés ügyében, ma ismét indikatív szavazásokat tartanak a londoni parlamentben különböző kilépési alternatívákról, eddig egyelőre egyik forgatókönyv mellett sem sorakozott föl többségi erő. Theresa May miniszterelnök időközben a kilépési határidő halasztási szándékáról nyilatkozott, szerinte még van esély elfogadtatni a már háromszor elutasított megállapodásával összhangban levő egyezményt, szerinte ehhez május 22-ig elég lehet az idő. A Brexit szempontjából az április 10-én tartandó EU csúcs lehet a sorsdöntő, ahol dönthetnek az esetleges további haladékról.

Tovább folytatódott az olajár-emelkedés, miután a hírek szerint az Egyesült Államok már májusban újabb szankciókat vethet ki Iránra, valamint Venezuelában az áramkimaradások miatt tovább csökkenhet a kitermelés. A WTI ma reggel 62,8 dollár, a WTI 69,8 dollár. Az arany árfolyama is emelkedett valamelyest, jelenleg 1293 dollárt adnak egy unciáért. Nagyon megugrott tegnap a Bitcoin árfolyama, a kriptodeviza 4100 dolláros szintekről az 5000 dolláros régiókba emelkedett.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.