KBC Equitas
2019. szeptember 18. 8:36

Gyorshírek szerda reggel

    

Visszaesés az autóeladásokban: augusztusban 8,4 százalékkal estek vissza Európában az autóeladások. Az elmúlt hónapok enyhe emelkedése után az augusztusi adat jelentős negatív meglepetés, mivel júliusban 1,4 százalékkal emelkedtek az autóeladások, míg az előző hónapra 1,4 százalékos bővülést vártak az elemzők.

Csökkenéssel indulhat a kereskedés: A Fed kamatdöntésének napján enyhe visszaesést mutatnak az európai határidős indexek, amely egyrészt a kamatdöntés előtti kivárásnak, valamint a gyenge autóipari adatnak is köszönhető.

Növelte a likviditást a Fed: Tíz év után először kellett beavatkoznia a Fed-nek a bankközi likviditás fenntartása érdekében, egy repó ügylet keretében, amely a gyakorlatban egy értékpapír eladását majd későbbi visszavásárlását jelenti. Ez átmenetileg extra likviditást ad a bankszektornak, így egy enyhe lazító lépésként értékelhető  a kamatdöntés előtt. Az elemzői várakozások szerint pedig ma este újabb 25 bázispontos vágást hajthat, végre a Fed, a kérdés azonban, hogy Jerome Powell a további kamatvágásokkal kapcsolatban milyen pályát jelöl ki a döntést követő sajtótájékoztatón.

Gyorsan visszaállhat az olajkínálat: Szaúd-Arábia tegnap délutánra visszaállította a támadásban érintett olajmező kapacitását közel 50 százalékban, és várhatóan a hónap végére újból teljes kapacitással tud majd működni a kitermelés. Ez gyorsabb visszaállást jelez előre, mint amelyre a piaci szereplők számítottak, emiatt az olajár 5 százalékkal csökkent a tegnap délutáni órákban. Jelenleg a WTI 59, a Brent 64 dollár.

Gyengélkedett a BUX: Fél százalékos csökkenéssel zárt a BUX index tegnap, a vezető részvények közül csak a Richter tartotta magát a hétfői záróértéke felett, az OTP fél százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékkal csökkent.

Kitöréssel próbálkozott a Mol tegnap a csökkenő trendből, amely miatt elérkezettnek láttuk az időt egy kereskedési ötlet megfogalmazására. Az olajár napon belüli esése viszont a Mol-t is érintette, így zárásra egy százalékos mínuszban került a részvény. A Mol-t ismét beválasztották a Dow Jones Fenntarthatósági Indexébe az idei felülvizsgálat alapján. A Mol az indextagok pontozási rendszere alapján az Olaj és Gázipari vállalatok szegmens felső 10 százalékában van.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.