KBC Equitas
2020. február 14. 8:29

Gyorshírek péntek reggel

   

Piacok: Tegnap kissé elromlott a hangulat a tőzsdéken, miután a koronavírussal kapcsolatos megbetegedések számítására használt módszer változtatását követően jelentőset ugrott a hivatalosan megbetegedettek száma. Az ázsiai, az európai és az amerikai indexek is csak kis mértékben csökkentek. Ma reggel a hongkongi és kínai indexek kis pluszt mutatnak, a határidős európai indexeken vegyes a kép, de csak minimális elmozdulást jeleznek. Hétfőn zárva lesznek a piacok az USA-ban, az Elnökök Napjának ünneplése miatt.

Gyorsjelentések: Szerdán jelentett a Cisco, melyben a saját prognózisának megfelelő eredményeket közölt, azonban romló kilátásokról számolt be, így az árfolyam 5 százalékos eséssel reagált. Tegnap délután érkezett Kínából az Alibaba jelentése is, amiben igen erős negyedévről, de a koronavírus miatt növekvő bizonytalanságról adtak számot. Piaczárás után érkezett még az Nvidia, a Roku és az Arista Networks gyorsjelentése is. Javuló kilátások mellett ismét növekvõ bevételekrõl számolt be az Nvidia, a vállalat részvényei pedig nem meglepõen a tegnapi zárás utáni kereskedésben tovább szárnyaltak. Az Arista bár verte a várakozásokat, a menedzsment prognózis elmaradt a várttól. Elõzetes számokat tett közzé a Wirecard, amely alapján sikerült megvernie az elemzõi várakozásokat a bevételekben, és megerõsítette a 2020-as évre vonatkozó elõrejelzését is. Kedvezõ számokat közölt a Credit Agricole is, mind bevételekben, mind adózott eredményben felülmúlta a várakozásokat.

BUX: Kisebb pluszban zárt a magyar tőzsdeindex. Az emelkedést az OTP 2,3 százalékos emelkedése húzta. A Richter 2,5 százalékos mínuszban zárt, a Mol és a Magyar Telekom stagnált. Az utóbbira a Raiffeisen elemzőjétől jött egy 5 forintos célár emelés, így most 490 forint mellett tartást javasol.

Makro: Tegnap CPI inflációs adatok érkeztek az USA-ból, mely szerint 2,5 százalékot drágultak januárban a fogyasztói javak év/év alapon, a decemberi 2,3 százalék után. A Fed döntését is befolyásoló PCE inflációs adat azonban csak a hónap végén várható. Németországból is jöttek inflációs számok, itt a vártnak megfelelő 1,7 százalékos drágulás volt tapasztalható januárban. Ma negyedik negyedéves Eurózónás GDP, és januári USA kiskereskedelmi adatok érkeznek.

Forint: A forint erősödött tegnap miután Nagy Márton, az MNB alelnöke szóbeli intervenciót hajtott végre, és kijelentette, hogy minden eszközt bevetnek, hogy az infláció a célon stabilizálódjon. A bejelentések a januári inflációs adat közzé tételét követően jöttek, amiben 4,7 százalékos fogyasztói áremelkedésről számolt be a KSH, ez pedig a toleranciasáv 4 százalékos felső határát jelentősen meghaladó érték. Februárra és márciusra az MNB csökkenő drágulásra számít, és arra hogy márciusra visszatér a toleranciasávba az infláció, így addig csupán a swap-tenderekkel tervez operálni a jegybank.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.