KBC Equitas
2020. február 7. 8:22

Gyorshírek péntek reggel

   

Gyorsjelentések: Kedvezően fogadta a piac a Twitter eredményeit, nap végére 15 százalékot emelkedett az árfolyam. A Raiffeisen Bank előzetes számai is bíztatóak lettek, emiatt a részvény majdnem 3 százalékos pluszban zárt. A Twilio jelentése már nem lett annyira jó, a negyedév ugyan erősre sikerült, az előrejelzés azonban elmaradt a várakozásoktól, így a részvény 7 százalékos mínuszban zárt. A YUM! Brands jelentése bevételsoron verte, profitsoron azonban elvétette a várakozásokat, a részvény pedig 3 százalákot esett. Piaczárás után érkezett az Uber jelentése, amiben a vártnál magasabb árbevételről és kisebb veszteségről számolt be. Ma éjjel jelentett a Richter is, melyben rekordbevétel mellett veszteségről számolt be a vállalat.

Indexek: Az amerikai indexek pluszban zártak, az S&P 500 ráadásul új történelmi csúcsra emelkedett a kínai vámokkal kapcsolatos pozitív hírekre. Az európai piacokon is pozitív volt a hangulat, a nyugat-európai indexek 0,3-0,9 százalékos pluszban zártak. Az ázsiai piacokon volt a legjobb a hangulat, a hongkongi tőzsdeindex 2,6, a japán 2,4, a kínai pedig 1,7 százalékos pluszban zárt. Ma reggel nincs nagy elmozdulás a hongkongi, kínai, valamint a DAX határidős indexben sem.

Kína: Átfogó stratégiát indított Hszi Csinping kínai elnök a pénzügyi szektort bevonva, hogy ellensúlyozzák a koronavírus negatív gazdasági hatásait. Ennek keretében a bankok olcsó finanszírozást nyújtanának a leginkább érintett régiókban, valamint a vírus miatt fizetésképtelenné váló cégek különleges elbírálásban részesülhetnek. A befektetési bankok segítenének a vírus ellen küzdő cégek kötvénykibocsátásaiban, az alapkezelők pedig beszüntethetik az érintett értékpapírok eladását.

Koronavírus: Időközben 31 ezer fölé emelkedett az összes fertőzöttek száma 638 halálos áldozattal. Pozitívum, hogy a meggyógyultak száma is egyre emelkedik, a hivatalos közlés szerint már 1600 felett van ezek száma.

BUX: A BUX index minimális pluszban zárta a tegnapi napot, mivel a Mol, a Richter és a Magyar Telekom is egy százalék körül erősödött, az OTP azonban fél százalékkal lejjebb került. Az OTP újabb akvizícióra készülhet a régióban a Reuters értesülése szerint, célország azonban nem volt említve. A 4iG 9 százalékot esett 510 forintig.

Magyarország: Gyengére sikerültek az ipari termelési adatok, decemberben 3,7 százalékkal csökkent a termelés az egy évvel korábbihoz képest. A KSH adatai szerint a járműipar teljesített legrosszabbul, ami a legjelentősebb ipari szektor Magyarországon. Részletesebb adatok jövő héten érkeznek, amikor a visszaesés szerkezete is megismerhető lesz. 2019 egészében azért erős volt a magyar ipar, 5,4 százalékos volt volumenbővülés.

Makro: Németországból gyári megrendelési adatok érkeztek tegnap, mely szerint decemberben 2,1 százalékkal csökkentek a megrendelések novemberhez képest a várt 0,6 százalékos bővüléshez képest. Év/év alapon 8,7 százalékos volt a csökkenés. Ma délután munkanélküliségi és NFP adatok (nem mezőgazdasági foglalkoztatási adatok) érkeznek Amerikából.

Cseh korona: Hétéves csúcsra erősödött a cseh fizetőeszköz miután a cseh jegybank váratlanul kamatot emelt. Az alapkamat így 2 százalékról 2,25-re emelkedett, a korona pedig 25 alá jött le az euróval szemben. A forint mindeközben tovább gyengült, az euróval szembeni jegyzés 338 volt tegnap este, és ma reggel is nagyjából ott tartózkodik az árfolyam.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.