KBC Equitas
2020. január 31. 8:23

Gyorshírek péntek reggel

    

Gyorsjelentések: Pozitív jelentést tett közzé még szerda este a Tesla, az Apple és a Microsoft is, amelyekre a befektetők tegnap reagálhattak. A Tesla a vártnál jobban teljesített a negyedévben, a nyereség meghaladta a konszenzust, így az árfolyam 10 százalékot emelkedett. Az Apple is szép negyedévet zárt, az erős kiegészítői és szolgáltatási szegmensnek köszönhetően, valamint az előrejelzések is pozitívak lettek. A Microsoftnál a felhőszolgáltatások alakultak igen erősen, ezzel a várakozásokat verni tudta a vállalat minden soron. A Facebook jelentését nem fogadta jól a piac, habár a várakozásokat hozta a vállalat, a költségek szintje továbbra is magasabban maradhat, mint ahogy a befektetők gondolták, emiatt a részvény 6 százalékot esett tegnap. Tegnap zárás után az Amazon is jelentett, és a vártnál jóval magasabb EPS-ről és bevételről adott számot, mire 12 százalékos pluszba lendült az árfolyam. A PayPal is jelentett tegnap és bár a negyedik negyedéves eredmények nem lettek rosszak, a prognózis elmaradt a várakozásoktól, így mínuszba került az árfolyam zárás után.

Indexek: Nap végére sikerült ledolgozni a kezdeti mínuszokat, így pluszban zártak az amerikai indexek. Európában záráskor még rossz volt a hangulat, a vezető nyugat-európai indexek közel másfél százalékos mínuszban zártak. Ázsiában sem volt jó a hangulat, a hongkongi index tegnap is majdnem 3 százalékkal került lejjebb. Tegnap este a WHO globális vészhelyzetet hirdetett a koronavírus miatt, ma reggel azonban az európai határidős indexek pluszban állnak.

BUX: A BUX minimális pluszban tudott zárni tegnap, amit az OTP és a Richter 1 százalék közeli, emelkedése segített. A MOL tovább esett, már 2600 forintnál jár az árfolyam. A 4iG-nál is folytatódott a lejtmenet, tegnap 6 százalékos volt a mínusz. Ma az AutoWallisra is érdemes figyelni, a társaság ma teheti közzé a negyedik negyedéves értékesítési jelentését.

Brexit: Ma brüsszeli idő szerint éjfélkor szűnik meg Nagy-Britannia EU tagsága, miután tegnap az Európai Unió maradék tagállamai is aláírták a megállapodást. A britek még 1973-ban csatlakoztak az Európai Gazdasági Közösséghez.

Németország: A német statisztikai hivatal előzetes becslése szerint januárban a vártnak megfelelően 1,7 százalékkal nőhettek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest. A munkavállalók száma is tovább emelkedett, éves összevetésben 1,1 százalékkal dolgoztak többen idén januárban.

Makroadatok: Kínából PMI adatok érkeztek ma, januárban 50-es értéket ért el az index, ez azonban még január 20. előtti állapotokat tükrözi, így a vírus hatása nem teljesen tükröződik még. Európában francia, olasz és eurózónás negyedik negyedéves GDP adatok érkeznek. Az Eurózónára vonatkozóan januári inflációs számok is lesznek ma, Amerikából pedig a Fed által követett inflációs mutató érkezik december hónapra vonatkozóan.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.