KBC Equitas
2020. január 17. 8:30

Gyorshírek péntek reggel

   

Indexek: Ismét történelmi csúcson zártak tegnap az amerikai indexek, miután az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is 1 százalék körül emelkedett. Európa felemásan zárta a napot, a DAX stagnált, a FTSE 0,4 százalékot csökkent, a CAC 40 pedig minimális pluszt hozott össze tegnap. Az ázsiai indexek ma reggel inkább stagnálnak, a Nikkei van fél százalékos pluszban.

BUX: A BUX index fél százalékos csökkenéssel zárta a napot. A Richter 0,92, az OTP 0,55, a MOL pedig 0,14 százalékkal csökkent. A Magyar Telekom fél százalékos pluszban végzett tegnap, és ma érkezett egy céláremelés is rá az Erste elemzőjétől, aki 542 forintos célárral vételre ajánlja. Az Opus tovább gyengült 301 forintra, így idén már több mint 11 százalékot esett a részvény.

Forint: Elgyengült tegnap a hazai fizetőeszköz, bár különösebb hírek nem láttak napvilágot. Ma reggel az euróért majdnem 335, a dollárért több mint 300 forintot kell fizetni, a régiós devizákhoz képest a forint gyengült a legnagyobb mértékben.

Morgan Stanley: Tegnap tette közzé gyorsjelentését a Morgan Stanley. A vállalat a várakozásokat felülmúló pozitív teljesítményről számolt be árbevétel és nettó eredmény soron is, így a részvény közel 7 százalékos pluszban zárt tegnap. A jelentéssel lezárult a nagybankok jelentése Amerikában, amelyek összességében pozitív évet tudtak zárni. Közös vonás volt a bankoknál, hogy jelentősen növekedtek a kötvénykereskedésből származó bevételek, ami jórészt az elektronikus kereskedés térnyerésének köszönhető, ami a kötvények piacán még kevésbé elterjedt.

USA: Előzetes kiskereskedelmi adat érkezett tegnap Amerikából, mely szerint decemberben 3,5 százalékkal nőttek a reál értékesítések az elmúlt évi adathoz viszonyítva. Nominálisan 5,8 százalékkal nőttek decemberben, 2019 egészében pedig 3,6 százalékos lehetett a növekedés. Ma érkeznek a Michigan Egyetem fogyasztói kérdőívének legfrissebb adatai, melyből a fogyasztói hangulatindex a várakozások szerint nem változik a decemberi 99,3-as értékhez képest.

Kína: A kínai gazdaság a vártnak megfelelően 6,1 százalékkal növekedett az elmúlt évben, mely közel 30 éve a leglassabb növekedés. A negyedik negyedévben megállt a növekedés lassulása, és a harmadik negyedévhez hasonlóan 6,0 százalékkal nőtt a GDP. Decemberben egyébként a vártnál pozitívabb adatok érkeztek Kínából ipari termelés, befektetések és kiskereskedelmi fronton is. 2020-ra 6 százalék körüli növekedési célkitűzés lehet, de ennek bejelentése csak márciusban esedékes.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.